'Tobžije' slave džokera Velbeka

Autor: Boban Filipović
subota 30.04.2016.
20:23
Izvor: Sportske.net

Daniju Velbeku bilo dovoljno dva minuta da donese pobedu Arsenalu nad Noričom i važna tri boda u borbi za plasman u Ligu šampiona. 'Kanarinci' sve bliži Čempionšipu.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Poslednji meč subotnjeg programa 36. kola Premijer lige odigran je na 'Emirejtsu', gde je Arsenal savladao Norič minimlcem - 1:0.

Prvo poluvreme proteklo je u blagoj terenskoj inicijativi 'Tobdžija', domaći su imali posed, ali se iz njega nije izrodilo ništa vredno pomena.

Gosti su bili konkretniji u prvih 45 minuta, Nejtan Redmond je imao dve dobre šanse, ali Petr Ćeh je oba puta izašao kao pobednik.

Ključan momenat utakmice zbio se u 56. minutu meča kada je Arsen Venger umesto Aleksa Ivobija uveo u igru Danija Velbeka.

Dva minuta pošto je kročio na teren tamnoputi napadač je postigao gol koji je rešio pitanje pobendika.

Akcija Arsenala je tekla po desnoj starni, Ektor Beljerin je centrirao, Olivije Žiru spustio glavom loptu za Velbeka, a ovaj je iz 'drop-kika' poslao u mrežu.

Zanimljivo, bio je to prvi udarac u okvir gola domaće ekipe.

 

Do kraja beležimo dobre pokušaje Ozila i Elnenija, Radi je bio na visini zadatka, pa se rezultat nije menjao.

'Tobdžije' su ovom pobedom skočile na treće mesto na tabeli i prošle lokalnom rivalu Totenhemu na dva boda, ali 'Pevci' svoj meč 36. kola tek treba da odigraju u ponedeljak na 'Stamford Bridžu' protiv Čelsija. Arsenal će skliznuti na četvrtu poziciju ukoliko Mančeseter Siti slavi sutra u Sautemptonu.

Norič je u zoni ispadanja sa dva boda manje od Njukasla koji je prvi iznad crte, ali 'Svrake' imaju meč više od 'Kanarinaca'.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bebel
Sunday, 01.05.2016
00:26

Sreća da je ova lakrdija od sezone pri kraju. Arsenalova igra bez igre srećom nije kažnjena danas pa postoje izgledi za plasman među prva četiri. Da ironija bude veća, danas su za igru kandidirali svi igrači koji su bili ozlijeđeni, ali igre nije bilo. Sad trebamo navijati da Leicester ne izgubi sutra kod Uniteda, kako bismo osigurali bar četvrto mjesto jer s ovakvom igrom protiv Cityja se nema šta tražiti.

avatar
Ajde?
Saturday, 30.04.2016
21:27

Ni jedan šut u okvir gola u prvih 45 minuta na svom stadionu protiv tima zrelog za ispadanje. Činjenica da Žiru i Remzi opet počinju meč, kao i da je Teo dobio mesto na klupi za rezerve pre Kembela je neobjašnjiva.

avatar
Azrael
Saturday, 30.04.2016
21:27

Bleda igra Arsenala. Sva sreca pa je kraj sezone blizu, jer tim deluje nemotivisano i bezidejno.

avatar
Gooner1985
Saturday, 30.04.2016
20:43

Dat guy Welbz.

avatar
Tris
Saturday, 30.04.2016
20:32

Jos jedna ocajna partija...Arsenal deluje kao Mancester Junajted sa pocetka sezone kada su dolazili do bodova ne znajuci ni sami kako...Ziru i dalje prvi izbor i ako je zaboravio kad je dao zadnji gol...Na kraju nije smeo ni da ga zameni jer bi mu zvizdali...Venger najveca prevara od trenera...Covek zna sa finansijama, tu i tamo ubode sa nekim mladim igracem i to je to...Taktika velika nula...Sto pre ode bice bolje...

avatar
Everton FC
Saturday, 30.04.2016
20:32

Venger nije normalan. Decko uporno forsira Zirua da ide na EP, a ne daje sansu Vilseru koji je za 10 minuta pokazao vise od panja koji je imao dva starta. Ako mu se toliko svidja Francuz neka ga vodi i uzme sobu, u PL moras da budes malo mesar i da forsiras engleze drvosece da bi je osvojio.

avatar
Rockstar
Saturday, 30.04.2016
20:25

Stvarno vise ne znam sta se desava,jos jednom totalno bezidejna igra sa samo 3 suta u okvir gola.Sa ovakvom igrom City ce da nas samelje