Tuhel besan na UEFA: "Iz Švajcarske su nam rekli da igramo"

Autor: Beta Beta
sreda 12.04.2017.
23:44
Izvor: Beta

Trener fudbalera Borusije iz Dortmunda Tomas Tuhel oštro je večeras kritikovao odluku Evropske fudbalske unije (Uefa) da se meč Lige šampiona između njegove ekipe i Monaka igra samo 24 sata posle napada u kome je jedan fudbaler povređen.

EPA/FRIEDEMANN VOGEL
EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

"Voleli bismo da smo imali više vremena da sve to svarimo, ali nisu nam dali vremena. Rekli su nam - sutra treba da igrate", rekao je Tuhel posle meča.

Borusija je izgubila večeras na svom terenu od Monaka sa 2:3 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Fudbaleri Borusije i Monaka odigrali su meč nepuna 24 sata nakon eksplozija u blizini klupskog autobusa nemačke ekipe. Prepun stadion je igrače dočekao ovacijama, a igrači Borusije su na zagrevanje izašli u majicama sa likom Marka Bartre, povređenog u jučerašnjem napadu.

"Osećali smo se kao da nas ignorišu. Nisu nas pitali za mišljenje, odlučili su to u Švajcarskoj (u sedištu UEFA). Nekoliko minuta posle napada, rekli su nam da treba da igramo, kao da je neko bacio konzervu piva na autobus", rekao je Tuhel.

UEFA je u utorak otkazala meč, ali je istovremeno najavila da se utakmica odlaže za sredu u 18.45, odnosno manje od 24 sata posle napada.

"Radi se o našem snu da igramo u polufinalu Lige šampiona i voleli bismo da smo mogli da igramo na našem najboljem nivou, da budemo kompetitivni", rekao je trener Borusije.

Tuhel je dozvolio svojim igračima da kažu ako nisu spremni da igraju. Ni jedan igrač, medjutim, nije to iskoristio, rekao je on.

Trener Monaka Leonardo Žardim je rekao da se posle ove utakmice neće pamtiti rezultat, već ono što se desilo juče.

"Pripremiti ovaj meč je bilo teško. Juče su naši igrači zvali prijatelje, porodicu, nivo koncentracije je pao. Navijači Monaka su ostavili vrlo dobar utisak, vrlo sam zadovoljan stavom naših navijača i našeg tima", rekao je Žardim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
YNWA forever
Friday, 14.04.2017
09:44

Da je umesto Dortmunda ,Barselona bila u pitanju,meç bi zavrsio 3:0 za Barsu ,sluzbeno!!😊

avatar
DEL PIEROO
Thursday, 13.04.2017
11:25

Imaces priliku da popravis to sto te muci u revansu, pa udri prijateljE

avatar
Thursday, 13.04.2017
07:05

Uefa je realno, najbestidnija organizacija na svetu definitivno! Pokazali su to mnogo puta i ne znam zasto se vise iznenadjujemo...

avatar
Thursday, 13.04.2017
07:01

Uuuuuefa mafiaàaaa....

avatar
Amar Zornic
Thursday, 13.04.2017
00:09

Ne mogu da verujem koliko glupih komentara ovde ima , juce ti zivot bio na ivici ; sutra posle neispavane noci moras igrati fudbal . Jesu to profesionalci ali nemoguce je da ti to ne ostavi posledice ! Tuhel je pogresio postavkom igraca ali tome je kumovala povreda Bartre koji je bio nezamenjiv u odbrani ove sezone .

avatar
Dragan Petković
Thursday, 13.04.2017
01:33

ja sam navijac dortmunda jeste bilo sudjenje lose i sve to ali voleo bih da mi kazes u kakvoj je to odbrani nezamenljiv Bartra kada primaju po 3 pogodka od neke ekipe u nemackoj sa dna tabele,voleo bih da dobijem objasnjenje ako je to moguce.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 13.04.2017
10:06

E ovako Dragane pre svega pozdrav , a ove i objasnjenja mog komentara . Bartra nije vrhunski igrac ali je u BVB standardan pogotovo u ovoj Formaciji sa trojicom pozadi . Tuhel iz nekog samo njemu poznatog razloga ne vidi Gintera na stoperu cemu svedoci i to da Ginter najcesce igrao beka ili uveznom redu . Bartra im je bio vazan zbog pasa iz zadnje linije i zbog skoka . Pas upravo iz zadnje linije je kumovao kod treceg gola , a skok upravo sa njegove pozicije gde je igrao bender kod drugog , prvi ne komentarisem jer je bio ofsajd . Sto se tuhela tice ofanzivni desni bek je bio Durm ali s obzirom na povredu neshvatljivo mi je da mu Piscek igra desnog stopera (iako je to bio cele sezone ) a Ginter desnog ofanzivnog beka , logicnije je bilo da ih rotira . U drugom delu ta zadnja linija gde su stoperski par bili Sokratis i Ginter je bila mnogo bolja. Sto se tice BL oni prosto igraju ofanzivan fudbal i ne mare mnogo za odbranu , prosto mladi su igraci i nije to isti pristup a i zbog sklonosti povredama formacija je cesto menjanja i to je razlog . pozz

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 13.04.2017
00:04

Realno je mec trebao da bude odlozen do sledece nedelje,ali si to mogao i pre keca reci. Takodje,vrlo moguce je da je odlozen za samo 1 dan,kako bi se napadacu i potencijalnim buducim napadacima pokazalo da od njih nista ne zavisi i da nista time nece postici.

avatar
Dragan Petković
Thursday, 13.04.2017
01:34

potpuno si u pravu

avatar
Kajzer
Wednesday, 12.04.2017
23:59

Kako me nerviraju ovakvi likovi, kad se stvari lose zavrse po njih onda samo kukaju i mlate slamu, pa sto nisi digao glas pre meca. Da su pobedili onda bi bilo, skupili smo snage i izasli jaci, tim je pokazao karakter, uzdigli smo se iznad situacije blablablabla.

avatar
Edi Juve Sjen
Thursday, 13.04.2017
00:07

Ne lupaj, sve je covek u pravu..UEF-I je preci fudbal nego neciji zivoti

avatar
Paul Dokic
Thursday, 13.04.2017
01:48

Boli uvo UEFU za fudbal, njih interesuje profit.

avatar
Elliott Roger
Thursday, 13.04.2017
01:31

Kako Bajern prošao???

avatar
Kajzer
Thursday, 13.04.2017
00:24

Moze on da bude upravu kolko oces, ali ako imas stav reci ga odmah kad to ima neku svrhu, a ne da kukas kad je sve gotovo, na kukalice imam nultu toleranciju.

avatar
Wednesday, 12.04.2017
23:46

Tuhel se smesan trener,nije kalibar da vodi Dortmund,ovo danas sa 3-4-3 totalni fijasko...