Ultra-napad više od devet sati bez gola - Peru šokirao Kolumbiju u Barankilji i udaljio ih od Katara!

Autor: Nemanja Janošev
subota 29.01.2022.
00:02
Izvor: Sportske.net

Nova razočaravajuća partija Kolumbijaca koji u napadu imaju: Falkaa, Dijaza, Hamesa Rodrigeza, Zapatu, Murijela...

 EPA-EFE/Mauricio Dueñas Castañeda
EPA-EFE/Mauricio Dueñas Castañeda

Povezane vesti

Fudbaleri Kolumbije poraženi su na svom terenu u Barankilji od Perua sa 0:1 (0:0) u okviru 15. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Tokom čitavog meča, domaća selekcija je dominirala, kreirala, ne previše uspešno, ali dovoljno da se moglo pomisliti da će oni biti ti koji će uspeti da zatresu mrežu posle pet takmičarskih utakmica posta.

Mnoštvo centaršuteva uputili su Kvadrado i ostali, ali sve je bilo bezuspešno. Tek u nekoliko situacija su imali opasne prilike pred golom Galjesea, no Jeri Mina, Falkao i Bore nisu bili precizni.

Peru praktično nijednom nije pripretio golu Ospine, a onda je u 85. minutu "sevnula" kontra i Kueva je odličnom loptom pronašao Kuevasa čiji šut u bliži ugao je morao da brani čuvar mreže Napolija. Nedopustivo.

S obzirom na to da nisu dali gol ni na ovoj utakmici, Kolumbijci su svedeni na 560 minuta bez postignutog pogotka... 

S takvim učinkom, plasman na Mundijal u Kataru nije ohrabrujući.  Peru je sam sebe lansirao na mesto broj četiri sa 20 poena, dok je Kolumbija ostala na dve pozicije iza sa tri boda manje. Prva četiri mesta vode u direktan plasman u Katar, a peto u baraž.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke