"Velodrom" vreo kao ringla - Marsej podgrejao trku za titulu u Ligi 1!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 30.04.2023.
22:36
Izvor: Sportske.net

PSŽ ima mnogo lakši raspored na papiru, ali videli smo da mogu da kiksnu protiv slabijih ekipa.

@OM_English/Twitter
@OM_English/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Olimpik Marseja savladali su Okser na „Velodromu“ sa 2:1 (0:1) u okviru 33. kola Lige 1.

Znao je Olimpik da mora da ide na pobedu na ovom duelu budući da im je ona garantovala da dođu na samo pet koraka u odnosu na lidera Pari Sen Žermen. Borba za titulom ponovo bi bila aktivna.

Međutim, iako su krenuli solidno, Okser im je priredio mnogo više problema nego što su očekivali.  Posle kornera u 33. minutu, Pau Lopez je boksovao loptu izletevši na centaršut, ali ona je pala pravo na stopalo Birame Turea koji otvara isto i majstorski lobuje španskog golmana za muk na „Velodromu“.

Marsej je bezuspešno pokušavao da pronađe rupu u disciplinovanoj odbrani Oksera, a zatim su u poslednjih pola sata dodali gas i pritisli rivala svim silama. I uspelo im je da slome otpor gostiju iz Burgonje. Džonatan Klos poslao je pas ka Čengizu Underu koji prihvata loptu, podiže glavu i iz neugodne pozicije, slabijom desnom nogom,  matira Radua za izjednačenje u 75. minutu. Pola posla je bilo obavljeno.

Nije domaćinu dugo bilo neophodno da iskoriste momentum i temperaturu koja je porasla na „Velodromu“. Dva minuta kasnije,  matira Mateo Genduzi koji je ušao sa klupe zajedno sa Dimitrijem Pajeom šalje milimetarski tačni pas za Aleksisa Sančeza koji je napao prostor u idealnom trenutku, a zatim preokrenuo rezultat u Marseju – 2:1. Čileanac je izegao ofsajd bukvalno za milimetar budući da su se dve linije preklopile, ali su sudije dale prednost napadaču u ovom slučaju.


Marsej je na taj način došao do 70. boda i imaju pet manje od Parižana. Sada im slede dva teška gostovanja – trećeplasiranom Lansu, a zatim za tri kola ekipi Lila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke