Za Valverdea nema zime, zna se gde vode svi putevi smenjenih trenera!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 16.01.2020.
11:44
Izvor: Sportske.net

Imao je ponude i pre Barselone, sada će neku prihvatiti...

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Ernesto Valverde je postao tek drugi čovek u istoriji Primere koji je smenjen nakon što je njegov tim bio prvi na tabeli. "Ćuri" je dobio 97 od 145 mečeva, izgubio samo 16 na klupi Barselone, ali je posle Superkupa u Džedi morao da ode.

Nije preveliko iznenađenje, njega su igrači ubedili da ostane i produži ugovor poslednje sezone, ali je jasno da su problemi sa pojedinim igračima, poput Vidala, Rakitića učinili svoje i da situacija u svlačionici nije bila sjajna.

Videćemo šta će promeniti Kike Setijen, ali Valverde neće brinuti za posao.

Naime, 55-godišnji Bask ima ambiciju da radi u Engleskoj i pre nego što je stigao u Barsu bio je na meti klubova PL. Majkl Emenalo je savetovao 2016. Abramoviča da Čelsi izabere Valverdea, ali se Rus odlučio za veće ime, Kontea.

Valverdeova reputacija nije okrnjena za dve i po godine u Barseloni, na kraju, osvojio je dve titule, tri puta bio prvak u Grčkoj, Espanjol odveo u finale UEFA kupa, a sa svojim Bilbaom je osvojio Superkup protiv Barselone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Liga BBVA
Thursday, 16.01.2020
21:27

Moglo bi se reći da je tek drugi čovek u istoriji Primere koji je smenjen nakon što je njegov tim bio prvi na tabeli, a moglo bi se reći i da je tek drugi, treći ili peti čovek (nebitno) u istoriji LŠ čiji tim je u nokaut fazi prokockao prednost od 3 gola iz prve utakmice, a da je ostao na klupi. Gotovo sigurno je prvi čovek koji je to ponovio 2 godine uzastopno, a apsolutno je sigurno da je i jedini čovek na planeti koji je nakon dva takva uzastopna podviga ostao na klupi.

avatar
P. S.
Thursday, 16.01.2020
16:14

Nikakvih problema on nije imao sa igračima, još manje sa upravom koja ga je i dovela. I što se njih tiče ostao bi on tu i naredne sezone, ali su pritisci sa strane očigledno bili preveliki da bi ih čak i ovakva uprava nastavila da ignoriše, kao što su to radili minimum prethodnih godinu dana.

Iz nekih razloga navijačima nije baš simpatično da gledaju jadničku Barsu koja igra kukavički fudbal i koju svake godine debaklom omlati neko u LŠ. Verovatno su ti navijači smatrali da za Barsu možda i nije najbolje rešenje trener koji ne razlikuje levo krilo od desnog beka, špica od levog beka, koji redovno u drugom poluvremenu menja bar dvojicu od trojice najboljih igrača na terenu, čije su startne postave i 'taktika' ekvivalent 2 igrača više za protivnika itd. A možda im nije bilo simpatično ni da gledaju kako igrače plaćene 100+ m€ vrlo brzo pretvara u 'najveće promašaje'... ko će ga znati šta je sve tim 'razmaženim' navijačima smetalo? :D

U svakom slučaju srećan mu put, možda će i on poput njegovog prethodnika doći do reprezentacije Španije, ko zna? :D

avatar
Bádr Hari
Thursday, 16.01.2020
14:16

kako bre? ja sam ovde sa 50 svojih profila pisao da je on jedine uspehe u karijeri imao zahvaljujuci mom idolu Messiju i jos sam pisao da ga je samo uprava Barselone htela kad ono hteo ga i Celsi . e steta trebali ste mi ovo reci ranije da ne pisem bezveze. :D:D

avatar
Dimebag Dárrell
Thursday, 16.01.2020
16:46

Na ovaj komentar mi žao i da te zezam...

avatar
BlúeBoy84
Thursday, 16.01.2020
16:47

Tek tek mi je 17 godina

avatar
RaZZoR (6xx)
Thursday, 16.01.2020
14:13

Trener za Njukasl, Bormut

avatar
Offside
Thursday, 16.01.2020
13:41

Nije on los trener ali covek je iz nekog razloga u ovako jakoj Barsi forsirao kukavicki fudbal i to nikome a mislim ni njemu nije jasno zbog cega.Mislim da on u Engleskoj nema koga da preuzme od jacih ekipa,UTD ce pre dovesti Poketina,Arsenal ima Artetu,Totenhem ima Murinja,Siti nece otpustiti Gvardiolu,Celzi igra sjajno i sigurno nece menjati Lamparda.Onda mu ostaje samo neki osrednji klub koji nema tako veliku ambiciju ili da cilja Seriju A u kojoj ce na leto ponovo leteti glave u Milanu,Romi i Napoliju.

avatar
Crveni Lucifer
Thursday, 16.01.2020
13:37

Pravice ga barselona od blata, nije on kriv sto messi hoce da se sve vrti oko njega kako bi nabijao statistiku, opterecen mali ronaldom i njegovim rekordima

avatar
Stefan Aleksic1
Thursday, 16.01.2020
17:53

A koji su to rekordi?

avatar
Mirjevac
Thursday, 16.01.2020
21:56

Kako to mali Ronaldo, kad ja pre neki dan citam da mu Ronaldo cisti kopacke tom malom!