Zašto je Ajaks letos izabrao Tadića i po čemu se može uporediti sa Ronaldom?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 18.04.2019.
15:04
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Bio je to pun pogodak i za Ajaksa i za našeg reprezentativca.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Ekipa Ajaksa oduševljava ove sezone ljubitelje fudbala širom sveta, a naše je zadovoljstvo veće jer u redovima ovog kluba imamo maestralnog Dušana Tadića, koji svojom kreativnošću i iskustvom na najbolji način predvodi znatno mlađe saigrače.

Mnogi su letos, kada je odlazio iz Premijer lige i Sautemptona, smatrali da Tadić pravi korak nazad u karijeri, ali se sve ispostavilo kao idealan potez, što se vidi čitavim tokom ove sezone, a pogotovo u Ligi šampiona, gde je Ajaks delio lekcije i Realu i Juventusu.

O Ajaksovom preporodu je za podgoričke ''Vijesti'' govorio i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Željko Petrović, koji je svoju karijeru gradio u Holandiji i odlično je upoznat i sa aktuelnom situacijom u tamošnjem klupskom fudbalu.

On se posebno osvrnuo na Tadićev transfer prošlog leta, ističući da taj transfer nije bio slučajan.

''Tadić je doveden jer se mislilo da će Ziješ da bude prodan, koliko se sjećam bio je blizu prelaska u Romu...

Igrom slučaja je ostao, a došao je i Tadić, sa njima dvojicom trener Ten Hag je dobio opciju više nego što je planirao.

Onda je protiv Bajerna probao sa Tadićem u špicu, a sa Zijašom na levom krilu, što se pokazalo kao pun pogodak i više to nije menjao u Ligi šampiona'', objašnjava Petrović.

Trener Ten Hag Tadića odlično poznaje, znao je šta od njega može da očekuje i naš reprezentativac je svojim igrama to i potvrdio.

U svemu tome, Petrović vidi i Tadićevu sličnost sa Ronaldom.

''On ga je trenirao u Tventeu, zna kakav je igrač, zna kakav je profesionalac. Tadiću se pre svega vratilo za sve što je uradio u karijeri, toliko odricanja, toliko ulaganja u sebe, toliko profesionalizma...

U tom segmentu bih ga uporedio čak i sa Ronaldom, koliko je predan fudbalu.

Ten Hag je, naravno, sve to znao, i nije se kockao - uprava kluba mu je omogućila da plati 17 miliona za nekog igrača, i on je odabrao Tadića'', istakao je Petrović.

Svi se pitaju koliko će Ajaks zaraditi od transfera tokom leta i kako će njihova ekipa izgledati sledeće sezone.

''Neres već vrijedi 45 miliona evra, Ziješ takođe, De Jong je već prodat Barseloni za 80 miliona, De Liht će verovatno njegovim stopama, po sličnoj ceni, tu je i Van de Bek...

I zato će Ajaks naredne sezone teško ponoviti ovakav rezultat, proces kreće iz početka, ali za nekoliko godina, zašto da ne?'', zaključio je Petrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

39 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GoHard
Thursday, 18.04.2019
16:49

Kad jedan De Jong za najslabiji Real u prosloj deceniji kaze da je u Madridu bilo mnogo teze i kako je sreca presudila tamo a u Torinu mnogo lakse sve mi je jasno kakav je Juventus.

avatar
Badr Hari
Thursday, 18.04.2019
16:41

Kada se Tadić bude bacakao po protivničkim kaznenim prostorima, mahao rukicama sa trave i psovao sudije ako mu ne daju penal, kada mučki sa leđa bude udarao svoje protivnike kada sudija ne gleda i kada bude proslavljao golove na neki krajnje iritantan način onda ćemo moći da ga poredimo sa izlizanim, a dotle... dotle neka Tadić nastavi da igra fudbal.