Zašto je Velodrom sinoć podrhtavao? Zato što je ovo čekao od 2011.

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 09.02.2023.
08:49
Izvor: Sportske.net

Kao da su osvojili titulu.

 EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Olimpik Marsej je sinoćnu pobedu protiv Pari Sen Žermena sa 2:1 za prolazak u četvrtfinale kupa Francuske proslavio gotovo kao da je osvojio domaću ligu ili ušao među osam u Ligi šampiona. 

Više je razloga zašto je 65.000 navijača dugo nakon meča ostalo na tribinama Velodroma, koje su podrhtavale od ogromnog slavlja.

Kao prvo, pobeda nad najvećim i omraženim rivalima, koji su aktuelni prvaci Francuske i jedan od najbogatijih klubova sveta, uvek je razlog za slavlje, ali drugo je posebno važno i istorijsko. Marsej je naime savladao PSŽ na svom terenu prvi put još od novembra 2011. godine i tako okončao niz od devet utakmica bez trijumfa kao domaćin u najvećem francuskom derbiju. 

Navijači Marseja još uvek mogu da svojim suparnicima mašu i trofejom Lige šampiona, koji je njihov klub osvojio 1993. godine, a i dalje je jedina francuska ekipa koja je bila prvak Evrope. 

Pari Sen Žermen sa svim svojim zvezdama već godinama sanja Ligu šampiona, a AdmiralBet daje kvotu 4.10 da će Parižani uspeti ove sezone i postati drugi francuski tim koji je postao šampion Evrope.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke