Žiru heroj Milana, trominutni šou Francuza kaznio ležerni Inter!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 05.02.2022.
19:56
Izvor: Sportske.net

Francuz u centru pažnje.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Milana ostvarili su veliku pobedu u "Dela Madonina" protiv Intera 2:1 koji je obeležio dvostruki strelac Olivije Žiru, golovima u drugom poluvremenu.

Prvo uzbuđenje u derbiju 24. kola Serije A viđeno je u 10. minutu kada je Damfris postigao gol nakon odličnog skoka, ali je pogodak poništen jer je asistent Ivan Perišić bio u ofsajdu.

Samo dva minuta kasnije šutirao je Marcelo Brozović, ali je lopta posle odbitka zamalo prevarila Majka Menjona.

Nikolo Barela je odlično šutirao u 26. minutu, međutim njegov udarac je završio malo pored gola.

Menjon je već u narednom napadu osujetio odličnu šansu Damfrisa, koji je ipak morao daleko bolje iz izgledne pozicije nego što je to učinio.

U 35. minutu uzvratio je Milan. Najpre je pokušao Sandro Tonali i njegov šut je odbranio Handanović, a zatim je neprecizan bio i Rafael Leao.

Tri minuta kasnije oprobao se i Lautaro Martinez, ali je Menjon ponovo bio na visini zadatka.

Inter je ipak poveo na isteku 38. minuta kada se Perišić upisao u strelce, kada je nesmetano posle kornera reagovao iz prve i rutinski poslao loptu u mrežu.

Milan je u nastavku krenuo ozbiljnije i već u prvim minutima zapretio preko Tonalija, a potom i Mesijasa.

Kako je odmicalo poluvreme intezitet igre je splasao, najviše zahvaljujući Interu kojem je minimalna prednost zadovoljavala ambicije, mada su "Neroazuri" želeli da dođu i do drugog.

Milan je neodlučnost Intera iskoristio u 75. minutu golom Olivijea Žirua, koji se odlično snašao u kaznenom prostoru i poravnao rezultat.

Brahim Dijaz je šutirao, Bastoni je zakačio loptu, koja je na drugoj stativi došla do Francuza i prevarila Handanovića.

Samo tri minuta kasnije Žiru je postigao i drugi gol i doneo potpuni preokret Milanu, a pogotku je prethodila i loša intervencija Handanovića.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa je trećom uzastopnom pobedom u prvenstvu Milan stigao lidera Intera na samo bod zaostatka i tek nas očekuje zanimljiva borba za vrha tabele u finišu trke za Skudeto.

Poslednji minut meča obeležio je direktan crveni karton Teu Ernandezu nakon oštrog i namernog starta nad Damfrisom.

Dodajmo i to da doskorašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Lazetić presedao je ceo meč na klupi Milana, baš kao i Aleksandar Kolarov u Interu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke