Zvanično - Arsenal ima novog trenera!

Autor: Nikola Miloradović
petak 20.12.2019.
15:37
Izvor: Sportske.net

Više nema dileme.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Kao što je i najavljeno, Mikel Arteta je novi šef stručnog štaba fudbalskog kluba Arsenal.

On se tako nakon tri godine vratio u klub u kojem je okončao profesionalnu karijeru, a potpisao je ugovor sa "Gunerima" na tri i po godine.


Zanat je pekao uz Pepa Gvardiolu, kojem se pridružio u Sitiju čim je okačio kopačke o klin, veruje da je spreman da samostalno vodi ekipu, a Arsenal mu je ukazao poverenje.

"Guneri" su nakon serije loših rezultata otpustili Unaja Emerije, kratko je ekipu kao v.d. predvodio Fredi Ljungberg, ali ni Šveđanin nije imao puno uspeha, ubrzo se pojavila priča da uprava traži mladog trenera i da je Arteta prva opcija, u prethodnih 10ak dana je obavljeno par razgovora sa Špancem, koji je od starta bio zagrejan za ideju da samostalno radi na "Emirejtsu", te je čitava priča završena na obostrano zadovoljstvo.

Mikel Arteta je dres Arsenala nosio od 2011. do 2016. godine, upisao je 150 nastupa, postigao 16 golova i zabeležio osam asistencija u dresu "Gunera", uz impozantnu uspešnost od 91.5% u pas igri.

Sa "Tobdžijama" iz Severnog Londona osvojio je dva trofeja u FA kupu.

"Ovo je velika čast. Arsenal je jedan od najvećih klubova na svetu. Moramo da se borimo za najveće trofeje u igri i to mi je vrlo jasno stavljeno do znanja u razgovorima sa Stenom i Džošom Krenkeom, glavnim ljudima u klubu.

Znamo da nas čeka puno posla kako bi to postigli, ali sam ubeđen da ćemo uspeti. Dovoljno sam realan da shvatim da se to neće desiti preko noći, ali trenutna ekipa ima ogroman talenat i veliki broj sjajnih mladih igrača dolazi iz Akademije.

Moj prvi zadatak biće da što bolje upoznam igrače i naučim ih da igraju tečan, napadački fudbal koji navijači Arsenala širom sveta žele da vide
", izjavio je Arteta na predstavljanju u novom/starom klubu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Naka TZ (CFC)
Saturday, 21.12.2019
10:25

Nek mu je sa srecom ali Arsenalu trebaju vece promjene u igrackom kadru isto tako mislim da je za Arsenal bolji izbor bio neko ko zna kako se trofeji osvajaju kao Anceloti ili Alegri jer to im treba ali nema veze.Trenerski recept su prepisali od Celzija i Junajteda neko na klupi ko je bio igrac tog kluba i ko poznaje tim u dusu .

avatar
zlogi
Friday, 20.12.2019
20:11

Jako gotivim Artetu i verujem da je sposoban da izraste u odlicnog trenera. Ali mislim da je pozurio sa Arsenalom i Arsenal sa njim. Trenutno je jako losa situacija u klubu, ovde je pre mesto nekom iskusnom treneru, poput Karlita, koji bi zaveo red, nego li treneru pocetniku, pa pekao on zanat sa najtrofejnijim trenerima ili ne. Elem zelim mu uspeh medj tobdzijama, ali nekako se plasim da nece dugo ostati tu. :/

avatar
Red Demon
Friday, 20.12.2019
18:51

Kocka je bacena.

avatar
bebel
Friday, 20.12.2019
18:37

E sad treba potjerati sve one koji ne znaju da igraju, kako Arteta reče "... tečan, napadački fudbal koji navijači Arsenala širom sveta žele da vide",
a to znači da ih iz ovog kadra igrača može ostati pet-šest...

avatar
Benz9
Friday, 20.12.2019
20:57

Znači Leno, Lakazet i Obamejang ostaju, ostali metla...

avatar
Don Silvio
Friday, 20.12.2019
17:14

Njima ce biti bolje tek kad Piksi dodje na klupu

avatar
Непобедиви
Friday, 20.12.2019
17:11

Napokon dobra odluka uprave. Priželjkivao sam ovo. Srecno!

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Friday, 20.12.2019
17:01

„Simpstican“ kao igrac je bio. Sada cemo videti dali ce nesto uspeti u Arsenalu ali realno trebaju oni ozbiljan remont ekipe.

avatar
Gorila u magli! LFC
Friday, 20.12.2019
16:58

U kraju pun je h....a skoro svaki ormar,gde si Artepitino,esi mi dobar!

avatar
Solskjerove bebe
Friday, 20.12.2019
16:45

Hajde nek je sretno