Bura u Holandiji - Van Basten "udario" na Van Dajka!

Autor: Lazar Nikolić
subota 26.11.2022.
20:50
Izvor: Sportske.net

"Nije kapiten!"

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Reprezentacija Holandije nije opravdala ulogu favorita protiv Ekvadora u drugom kolu grupe A na Svetskom prvenstvu. "Lale" su remizirale, 1:1, protiv autsajdera iz Južne Amerike, a dan nakon meča mnogo je negativnih komentara na račun igre ekipe selektora Luja van Gala. 

Odgovorniji od svih je kapiten i prva zvezda tima, štoper Liverpula Virdžil van Dajk koji nije blistao na utakmici protiv Ekvadora. 

Najviše zamerki na njegovu igru, ali i na karakter imao je legendarni holandski fudbaler Marko van Basten koji u liku stamenog defanzivca ne vidi kapitena i lidera ekipe, a posebno mu zamera reakciju kod gola Edera Valensije.

"Samo je stajao i pustio Valensiju da šutira. Šta on tu gleda i čeka? Mora da bude blizu igrača i da mu ne dopusti da šutira na gol. On nije lider, ne brine se ni o čemu u ekipi. Oko njega je puno buke, ali ne vidim ništa konkretno“, smatra Van Basten.

Nije ostao dužan ni Van Dajk koji je ekspresno odgovorio nekadašnjem idolu nacije.

"Šta bih ja sad trebalo da kažem? Lako je da se priča iz studija. Od njega (Van Bastena) nikada ništa pozitivno. Kaže da ja nisam pravi kapiten? Ne znam što bih vam odgovorio. Vodim ekipu najbolje što mogu“, rekao je kapiten Holanđana.

Holandija i pored remija sa Ekvadorom ima "meč loptu" za prolazak u osminu finala protiv domaćina Katara u trećem kolu grupe A. Taj meč je na programu 29. novembra od 16 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke