Čekamo naše i verujemo da Brazil neće biti kao Španija i Portugal!

Autor: Mladen Heleta
petak 02.12.2022.
19:06
Izvor: Sportske.net

Uskoro rasplet u grupi G.

EPA-EFE/Rungroj Yongrit
EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Povezane vesti

Samo još jedna grupa nije rešena na Mundijalu u Kataru, a ona će se rasplesti negde oko 22 sata, pa ćemo imati kompletan kostur osmine finala.

Brazil je sa šest bodova obezbedio plasman dalje, ali ne i prvo mesto. Ima gol-razliku 3:0 i blizu je da bude prvi. Švajcarska jedina može da ga ugrozi sa tri boda i gol-razlikom 1:1. Kamerun ima jedan bod i gol-razliku 3:4, a Srbija takođe jedan bod i gol razliku 3:5.

Večeras se sastaju Srbija i Švajcarska, odnosno Brazil i Kamerun.

Da bi Brazil skliznuo na drugo mesto grupe G trebalo bi da se dogodi pravo čudo. Da izgubi ubedljivo od Kameruna, a i da Švajcarska pobedi Srbiju odgovorajućim rezultatom.

Mnogo realnija varijanta je da će Srbi i Švajcarci voditi direktnu borbu za drugo mesto. Srbiji treba pobeda, ali i da Kamerun ne pobedi Brazil. Ako se kojim slučajem desi ova situacija, onda bi Srbija morala da ubedljivije slavi, nego Kamerun protiv Brazila.

Teško je to izvodljivo, jer je Kamerun malo toga pokazao do sada, ali primeri Španije od sinoć i Portugala od danas moraju da nas pozovu na oprez. Španci su porazom od Japana "prepustili" tom rivalu prvo mesto u grupi i čini se otišli u, za njih, lakši deo kostura nokaut faze, dok su Portugalci prilično nonšalantno primili gol od Juže Koreje u finišu i lansirali je u osminu finala. 

I Španija i Portugal igrali su u kombinovanim sastavima, a Brazil će na Kamerun izaći sa kompletno rezervnom postavom. 

Brazil će imati motiv u tome što nijedna ekipa nije osvojila svih devet bodova u grupi, a to još samo on može da uradi. 

Pobednik grupe G (verovatno Brazil) će u osmini finala igrati protiv Južne Koreje, dok će drugoplasirani odmeriti snage sa Portugalom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke