Čudo u režiji Kameruna, Lavovi šokirali Brazil za kraj!

Autor: Nemanja Veljković
petak 02.12.2022.
22:03
Izvor: Sportske.net

Sve je poznato u Grupi G.

EPA-EFE/Abedin Taherkenareh
EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Povezane vesti

U meču trećeg kola u Grupi G na Svetskom prvenstvu u Kataru reprezentacija Kameruna savladala je Brazil sa 1:0.

Brazil je imao 65% loptu u svojim nogama i četiri šuta više udaraca na gol protivnika, ali to na kraju nije bilo dovoljno ni za jedan bod.

Uprkos porazu, Brazil je očekivano zauzeo prvo mesto u grupi sa šest bodova, dok je Kamerun turnir završio kao trećeplasirani sa četiri osvojena boda. Ono što je zanimljivo je to što nakon ovog meča, nijedna reprezentacija nije završila takmičenje po grupama sa maksimalnih 9 bodova.

Početnih par minuta obeležila je nervozna igra na obe strane, pa su u kratkom periodu zbog grubog starta ''požuteli'' Tolo i Militao. 

Uvodno ispitivanje snaga prekinuto je prvom velikom šansom Brazila u 14. minutu. Dani Alves je uputio centaršut  koji je dočekao Gabrijel Martineli, ali je njegov udarac glavom uspeo da ''skine'' golman Epasi fantastičnom intervencijom. Iako je sve vreme preovladavala oštra igra na sredini terena, posle pola sata igre Kamerun nije uputio nijedan udarac ka golu protivnika, dok ih je Brazil imao sedam.

U 39. minutu Brazil je ponovo zapretio, ali je ovoga puta udarac Martinelija otišao tik iznad prečke. U prvom minutu nadoknade Martineli je ponovo zapretio, ovoga puta Ebisi je vrhovima prstiju uspeo da izbaci loptu u korner.

Dva minuta kasnije Kamerun je imao najbolji priliku za gol, ali je udarac glavom Mbeuma uspeo da sjajnom paradom blokira Ederson.

Nastavak meča obeležilo je pritisak reprezentacije Kameruna, koja je zaigrala odlučnije i otvorenije. Prvu veću šansu afrička selekcija imala je u 50. minutu, ali je lopta prošla pored stative.  U 55. minutu nakon sudara sa protivničkim igračem i nezgodnog doskoka u svom šesnaestercu levi bek Brazila Aleks Teles je zbog povrede morao da napusti teren.

Nastavio je Brazil da pravi pritisak, pa je u u svega par minuta dva puta ozbiljno zapretio preko Antonija i Militaa, ali je Ebisi bio na visini zadatka. Igrao se 84. minut kada je Rafinja prošao po desnoj strani,lopta je stigla do Bruna Gimaraeša, ali je defanzivac Kameruna uspeo da ga omete dovoljno da lopta završi u korneru.

A onda se dogodila neverovatna scena u 93. minutu.

Kamerun je bio u napadu, lopta je prošla po desnoj strani a Abubakar glavom pogodio mrežu Edersona koji je samo pogledom ispratio loptu. Abubakar je gol proslavio skidanjem dresa zbog čega je dobio drugi žuti karton i meč završio pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke