Dalić: Ne osvrćem se na selektora Kanade, moramo da pokažemo da smo bolji!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 24.11.2022.
12:05
Izvor: Sportske.net

Selektor Hrvatske odgovorio kolegi.

Epa/Abedin Taherkenareh
Epa/Abedin Taherkenareh

Povezane vesti

Fudbaleri Hrvatske odigrali su juče nerešeno sa Marokom 0:0, u prvom kolu Grupe F Svetskog prvenstva u Kataru. Pred vicešampionima iz Rusije su još dva meča, protiv Kanade 27. novembra i protiv Belgije 1. decembra.

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da njegova ekipa protiv Maroka na startu Svetskog prvenstva nije ostvarila rezultat koji je želela i istakao da u meču protiv Kanade mora mnogo bolje.

"Nisam prezadovoljan osvojenim bodom, malo smo razočarani jer želimo više. Nismo srećni kad igramo nerešeno, ali igrali smo protiv dobrog protivnika, koji je bio organizovan i opasan. Dobro smo odradili defanzivni deo, ali u napadu nismo uspeli da uradimo puno. Imali smo nekoliko situacija, ali dobro su nas zaustavili na sredini", rekao je Dalić.

Dalić je otkrio čime je bio najviše nezadovoljan.

"Nismo pružili Maroku nikakvu izgledniju priliku, ali smo u otvaranju bili prespori, bilo je premalo dubinskih lopti. Premalo rizika, premalo lopti prema veznjacima, pa su Luka (Modrić) i Kovačič morali da se spuštaju po loptu... Hteli smo prevagu u veznom redom, ali to smo preslabo radili, bilo je premalo riskantnih lopti, lopta je bila prespora", smatra Dalić.

"Međutim, ponavljam, Maroko je bio brz, disciplinovan, teško je bilo probiti taj blok. Mi smo zakazali, ali je Maroko bio dobar defanzivno", dodao je on.

Naveo je da je njegova ideja bila da dobiju prevagu na sredini terena.

"Pokušali jesmo, ali nismo uspevali. Nismo išli na bod, nismo kalkulisali, nismo zadovoljni bodom", rekao je Dalić.

Naredni protivnik Hrvatske, selekcija Kanade izgubila je sinoć od Belgije sa 1:0.

"Trebalo je da pobede, bili su bolji tim. Izgubili su utakmicu zbog jedne greške. Očekuje nas opasan protivnik. Pokazali su mnogo više nego na poslednjim utakmicama. Moramo biti oprezni, nema lakog protivnika u našoj grupi. Znamo naš cilj, moramo igrati bolje nego protiv Maroka", istakao je selektor Hrvatske.

Dalić se u svom obraćanju dodatakao i izjave selektora Kanade Džona Herdmana koji je posle poraza od Belgije sinoć, neprikladno govorio o Hrvatskoj.

"Video sam to, svako od nas ima svoj način komunikacije, on se tako izrazio, koliko je to lepo ne znam. Neću se na to osvrtati, mi moramo na terenu pokazati da smo bolja ekipa".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke