I Borjan pod upitnikom, Kanada u velikim problemima pred Belgiju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.11.2022.
13:31
Izvor: Sportske.net

Zvezdin golman neizvestan za prvi meč Kanade na Mundijalu.

@CanadaSoccerEN/Twitter
@CanadaSoccerEN/Twitter

Povezane vesti

Reprezentacija Kanade prvi put posle 32 godine učestvuje na Mundijalu, ali kako sada stvari stoje, neće moći da nastupi u najjačem sastavu protiv Belgije.

Taj meč je na programu u sredu, 23. novembra, a kanadski selektor Džon Herdman je prilično zabrinut zbog povreda trojice važnih igrača, među kojima je i golman Crvene zvezde Milan Borjan.

On je naveo da je Borjan osetio ''nešto u stomaku'' tokom pripremnog meča sa Japanom u četvrtak u Dubaiju, pa bi ''iz predostrožnosti'' mogao da propusti prvi meč.

Još veći problem je povreda prve zvezde tima, fudbalera minhenskog Bajerna Alfonsa Dejvisa.

On je doputovao u Katar u petak uveče nakon što je bio na lečenju u Bajernu zbog istegnuća tetive 6. novembra u utakmici Bundeslige protiv Herte u Berlinu. Iako je Bajern rekao da Dejvisovo učešće u Kataru "nije pod znakom pitanja", on od tada nije igrao.

''Moja misija je da se pobrinem da on igra na ovom Svetskom prvenstvu, to je za njega san iz detinjstva. A ne da ga dovedem u poziciju u kojoj nije bezbedan'', rekao je selektor Herdman i dodao:

''Ali moram da kažem da je Belgija drugi nivo, nismo se suočili sa timom tog nivoa od kada smo igrali protiv Brazila (poraz 3-2 2008. godine). Dakle, potrebni su nam igrači kao što je Alfonso, bilo da je to od početka ili sa klupe. Tako da radimo sve što možemo''.

Povređen je i Eustakio, jedan od najvažnijih fudbalera u veznom redu, a Herdman je otkrio da se on "iz dana u dan" nosi sa bolovima zbog povrede mišića na treningu ranije ove nedelje.

"To je druga kalkulacija. To je algoritam koji sada pokušavamo da obradimo da li on pogađa svoje markere? To je zaista matematika – šta on sada može da toleriše kroz ova naredna tri dana treninga kako bi pokazao da je spreman da počne.

Ako ne bude mogao da startuje, siguran sam da će ući sa klupe. Ali nema garancija da će Stiven Eustakio početi protiv Belgije u ovom trenutku.

Mi se spremamo za svaku situaciju. Prošli smo kroz kvalifikacionu kampanju i bilo je ovako. Činilo se da nikada nismo mogli da se osećamo kao da smo u stanju da dobijemo ono što bi ljudi na papiru rekli da je najbolji kanadski tim. To je sasvim normalno u trenutku. Videćemo'', rekao je Herdman.

Ali, ni Belgijanci neće biti kompletni, njihov najbolji napadač Romelu Lukaku će sigurno propustiti meč sa Kanadom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke