Meksička tuga, kasno su se probudili...

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.11.2022.
22:00
Izvor: Sportske.net

I pored pobede i odlične igre večeras, nisu uspeli da se domognu osmine finala.

EPA-EFE/Abedin Taherkenareh
EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Povezane vesti

U poslednjem kolu Grupe C na Svetskom prvenstvu u Kataru, reprezentacija Meksika je večeras savladala Saudijsku Arabiju sa 2:1, ali nije uspela da se plasira u osminu finala.

Meksikanci su na kraju imali isti broj bodova, ali slabiju gol razliku od Poljaka, pa iz ove grupe dalje idu Argentina kao prvoplasirana i Poljska sa drugog mesta.

Prvo poluvreme nije donelo previše kvalitetan fudbal, bili su uglavnom oprezni i jedni i drugi, iako su morali da jure pobedu za plasman u osminu finala.

Meksikanci su mogli do vođstva već u trećem minutu  kada je Vega kroz sredinu ušao u kazneni prostor i uputio udarac, ali je golman Al Ovais pravovremeno istrčao, ''skratio ugao'' i sačuvao mrežu.

Deset minuta kasnije Saudijci su iznudili slobodan udarac na dvadesetak metara, Kano je šutirao, ali je lopta završila iznad prečke.

U 27. minutu nova opasnost pred saudijskim golom, ali je Al Ovais ponovo ostao nesavladan.

Deset minuta kasnije Saudijci ostaju bez povređenog defanzivca Al Bulajkija, čije je mesto zauzeo Šarahili.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, ali tek što je počelo drugo borba se rasplamsala i Meksikanci su poveli. Sve se dogodilo posle kornera sa leve strane, a pred golom Saudijske Arabije najbolje se snašao Martin koji pogađa za vođstvo od 1:0.

Samo pet minuta kasnije ta prednost je udvostručena, kada je Čavez poslao neodbranjivi projektil u mrežu Al Ovaisa. Bio je to još jedan gol posle prekida, ovoga puta iz slobodnog udarca koji je Čavez maestralno izveo sa preko 20 metara i poslao loptu u ''malu mrežu'', u levi ugao Al Ovaisovog gola - 2:0!

Već u 56. minutu mreža Saudijaca se i treći put zatresla, ali taj pogodak Martina nije priznat zbog ofsajda.

Mogli su Meksikanci na sličan način i do trećeg gola u 73. minutu kada je ponovo Čavez poslao projektil sa 25 metara, ali je Al Ovais ovog puta uspeo da zaustavi njegov udarac.

Tri minuta kasnije odličan udarac izveo je i Pineda sa ivice kaznbenog prostora, ali je zamalo bio neprecizan, lopta odlazi pored leve stative.

Meksikanci su nastavili sa napadima, svesni da im ni ovaj rezultat ne donosi prolaz dalje. Iznudili su slobodan udarac i u 83. minutu sa ivice kaznenog prostora, ali taj pokušaj su Saudijci izblokirali.

Nije Meksiko odustajao, napadao je u talasima, u 86. minutu je Antuna umakao protivničkim defanzivcima i zatresao mrežu, ali je i ovaj gol poništen zbog ofsajda.

Ušlo se u sedmominutnu nadoknadu vremena, na čijem početku su Meksikanci iznudili još jedan slobodan udarac koji je izveo Lozano, ali golman Al Ovais još jednom odlično interveniše.

I kada je treći gol Meksikanaca ''visio u vazduhu'', u petom minutu nadoknade vremena ''sevnula'' je kontra Saudijaca koju je Al Davsari realizovao i postavio konačnih 2:1.

Čak bi i 3:1 odgovaralo Meksikancima da prođu dalje, ali je posle primljenog gola ostalo premalo vremena za to.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke