Nije Feliks Brih, ali talični sudija opet sudi Švajcarcima protiv Srbije!

Autor: Nemanja Veljković
sreda 30.11.2022.
23:03
Izvor: Sportske.net

Sve je poznato.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

FIFA je donela odluku da na odlučujućem meču Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru protiv Švajcarske pravdu deli argentinski sudija Fernando Rapaljini.

Četrdesetčetvorogodišnji arbitar je bio prvi Južnoamerikanac u istoriji koji je delio pravdu na jednom Evropskom prvenstvu i to 2020., a ono što je simptomatično, jeste da ga Švajcarci pamte po dobru na tom turniru.

Naime, Rapaljini je sudio tri utakmice: Ukrajina - Makedonija, Hrvatska-Škotska, kao i Francuske-Švajcarska u osmini finala. Regularan deo tog meča završen je 3:3, da bi Švajcarci bili bolji nakon penala (5:4) i tako uspeli da izbace svetskog šampiona i plasiraju se u narednu fazu.

Rapaljini je u Kataru bio na centru u duelu prvog kola Hrvatska – Maroko koji je završen bez golova.

Argentincu će pomagati Huan Pablo Belati i Dijego Bonfega, a četvrti sudija biće Kanađanin Kevin Ortega.

U VAR studiju glavni će biti Argentinac Mauro Viljano, pomagaće mu Čileanac Hulio Baskuan, dok će za ofsajde u video-sobi biti zadužena dvojica Urugvajaca, Nikolas Teran i Leodan Gonzalez.

Podsetimo, na prethonom meču između Srbije i Švajcarske na Mundijalu u Rusiji pravdu je delio Nemac Feliks Brih koji je svima u našoj zemlji ostao u lošem sećanju.

Pamti se nedosuđeni penal kada je Brih propustio šansu da dosudi najstrožu kaznu u finišu utakmice, kod rezultata 1:1, posle duela Mitrovića sa odbramenim igračima Švajcarske, zbog čega je veći deo javnosti smatrao da su ''Orlovi'' na tom meču pokradeni.

Posle tog meča FIFA je donela odluku da izbaci Briha sa Svetskog prvenstva, ali je to za Srbiju bila slaba uteha.

Meč između Srbije i Švajcarske na programu je u petak 2. decembra u 20 časova. Pobednik tog meča će se plasirati u osminu finala ukoliko Kamerun ne savlada Brazil.

Nadamo se se da Rapaljini ovoga puta Švajcarcima neće biti taličan kao pre godinu dana...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke