POLUVREME - Goleada i 2:2 - Čekamo rasplet!

Autor: Mladen Heleta
petak 02.12.2022.
20:48
Izvor: Sportske.net

Krupne greške u defanzivi našeg tima.

EPA-EFE/Ronald Wittek
EPA-EFE/Ronald Wittek

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije i Švajcarske igraju odlučujući meč za plasman u osminu finala iz grupe G na Mundijalu u Kataru, a rezultat nakon 45 minuta na stadionu "974" u Dohi je 2:2.

Utakmica je krenula furiozno na obe strane.

Samo 20 sekundi je bilo potrebno Švajcarcima da stignu do dve orgomne prilike. Najpre je Embolo imao zicer, a potom i Džaka. Srećom po naš tim,  Vanja je u oba navrata sjajno intervenisao i spasio "orlove" od katastrofalnog početka meča.

U petom minutu je Milenković tukao glavom i bio zamalo neprecizan posle kornera Tadića, a u 11. minutu je nekoliko centimetara delilo Srbiju od vođstva. Andrija Živković je sa 17 metara raspalio po lopti, bio je pravo projektil levom nogom, ali je ona završila na stativi. Odbila se nezgodno, pogodila Mitrovića u nogu i odbila se do Vlahovića, a ovaj nije imao vremena da reaguje ispred Kobela.

Nastavili su i jedni i drugi da napadaju, a prva je popustila Srbija. Rodrigez je u 20. minutu po levoj strani pobegao Živkoviću, ušao u kazneni prostor i poslao oštar pas u peterac. Tamo je Pavlović izbio loptu, ali samo do Soua, koji ju je odložio za Šaćirija, a ovaj silovitim udarcem sa nekih 11 metara zakucao u mrežu i ponovo bio koban za Srbiju, za 0:1.

Nije ovo obehrabrilo Srbe. Igrao se 26. minutu kada je napad Švajcarske presečen na centru, lopta je stigla do Tadića, kapiten je povukao po levoj strani, sjajno centrirao i pogodio u trepavicu Mitrovića, koji je trzajem glavom sa 11 metara savladao golmana Kobela, za 1:1.

Srbija se okuražila posle gola, odlično je stajala na terenu i preokret je stigao u 35. minutu. Šaćiri je pogrešio u dodavanju, Tadić uzeo loptu, krenuo ka golu i "ćušnuo" idealan pas u prazan prostor za Vlahovića, Frojler je loše reagovao, a naš napadač u ovakvim situacijama ne greši. Rutinski je završio akciju i pogodio za 2:1.

Nije srpski tim puno izdržao u prednosti, pošto je u 44. minutu Šaćiri doneo loptu do Soua na 16 metara od gola, ovaj odigrao desno za Vidmera, koji je bio nedopustivo sam, pa je kao na "tacni" poslužio Emboloa, a robusni napadač je bio nemilosrdan i iz peterca izjednačio na 2:2. Prelako primljen gol i nedopustivo loše postavljanje u defanzivi za Srbiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke