Post-mundijalska istina Amerikanaca - Zvezda tima umalo poslata na aerodrom zbog ponašanja?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 12.12.2022.
23:45
Izvor: Sportske.net

Sada znamo razloge slabe minutaže.

EPA-EFE/Rungroj Yongrit
EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Povezane vesti

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je eliminisana u osmini finala Mundijala. 

Bolja od "soker" nacija bila je Holandija, ipak Amerikanci su prikazali dobru igru u grupnoj fazi takmičenja gde su igrali protiv Velsa, Engleske i Irana. Naredni Mundijal se igra baš u SAD, videćemo da li će ih i dalje Greg Berhalter predvoditi. 

Američki trener je po dolasku otkrio priču o dešavanjima u svlačionici. Đovani Rejna je prema njegovim rečima bio umalo poslat nazad kući zbog nepropisnog ponašanja. Mlada zvezda Borusije Dortmund je bila nezadovoljna svojom minutažom, dok prema rečima trenerima nije zadovoljavao očekivanja na i van terena. Čak se i povelo i glasanje o tome da li treba da ostane u timu, ili da se pošalje nazad kući. Ceo tim je glasao, 13 prema 12 je bilo da ipak ostane. Navodno igrač nije bio zadovoljan time što nije zaigrao protiv Velsa, selektoru se nije ni svidela njegova izjava gde je demantovao ranije izjave tima o njegovoj povredi sa rečima da je potpuno spreman. 

Epilog je da se 20-godišnjak izvinio timu, prihvatio svoje greške i Amerikanci su nastavili dalje. Jasno da se od Rejne očekuje da bude jedna od glavnih zvezdi na narednom Mundijalu koji će se igrati na severnoameričkom kontinentu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke