Selektor Tunisa: ''Vraćamo se kući sa puno časti i ponosa''

Autor: Nemanja Veljković
sreda 30.11.2022.
23:57
Izvor: Sportske.net, Beta

Tunis se pobedom protiv Francuske oprostio od Mundijala.

EPA
EPA

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Tunisa Džalel Kadri izjavio je večeras nakon pobede nad Francuskom da njegova ekipa završava takmičenje sa puno časti i ponosa.

Tunis je večeras pobedio Francusku sa 1:0, u trećem kolu Grupe D na Svetskom prvenstvu, ali uprkos pobedi nije uspeo da izbori plasman u osminu finala.

"Rekao sam juče da ništa nije nemoguće, da možemo da pobedimo svetske šampione. Nije bilo lako osvojiti četiri boda, ali nažalost to nije dovoljno. Takmičenje završavamo sa puno časti i ponosa", izjavio je Kadri.

Tunis je završio na trećem mestu u grupi sa četiri osvojena boda, iza Francuske i Australije koje su sakupile po šest bodova.

"Dobro smo igrali. Samo jedno poluvreme (protiv Australije) nismo odigrali kako je trebalo. Želim da se zahvalim svim igračima i celom osoblju", dodao je on.

Na pitanje o budućnosti na klupi reprezentacije, Kadri je rekao da je ta odluka na savezu.

"Ne znam zašto insistirate da dam ostavku. Mogli smo da se plasiramo u osminu finala. Cilj nije ispunjen, ali imamo vremena za analizu i za donošenje konačne odluke. Na Tuniskom savezu je da odluči o mojoj budućnosti. Ostvarili smo istorijsku pobedu protiv Francuske", rekao je Kadri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke