Zaneti: "Argentina će odigrati dobro protiv Hrvatske"

Autor: Milovan Longinov
nedelja 11.12.2022.
23:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Biće spektakl...

EPA-EFE/DANIEL HAMBURY
EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Povezane vesti

Bivši argentinski fudbaler i potpredsednik milanskog Intera Havijer Zaneti rekao je danas da Argentinu u polufinalu Svetskog prvenstva očekuje teška utakmica sa Hrvatskom, ali da je uveren da će južnoamerička reprezentacija odigrati dobro.

"Biće to teška utakmica jer je Hrvatska veliki tim. Neće biti ni malo lako, ali poznavajući situaciju medju argentinskim igračima, uveren sam da će odigrati dobro", rekao je 49-godišnji Zaneti.

Hrvatska i Argentina igraju u utorak od 20.00 meč polufinala Svetskog prvenstva u Kataru, dok će se u drugom polufinalu dan kasnije sastati Maroko i branilac titule Francuska.

Zaneti, koji je za Argentinu odigrao 143 utakmice, rekao je da očekuje dobar nastup 25-godišnjeg napadača Lautara Martinesa. Taj igrač Intera postigao je poslednji gol u penal seriji nakon koje je Argentina u četvrtfinalu savladala Holandiju.

"Srećan sam zbog njaga jer mu nije išlo, a onda je dobio priliku da postigne odlučujući penal. To mu je bilo važno, pa sam siguran da će se pojaviti kada nam bude najpotrebniji", rekao je Zaneti, prenela je Hina.

Hrvatska je u četvrtfinalu, takodje boljim izvodjenjem jedanaesteraca, pobedila Brazil, a Zaneti je naveo da mu žao što petostruki svetski šampion nije pobedio na toj utakmici.

"Voleo bih da je pobedio jer bismo sada u polufinalu gledali južnoamerički 'Superklasiko', meč koji se posebno preživljava u naše dve zemlje", naveo je Zaneti.

"To bi takodje bilo dobro i za Južnoameričku fudbalsku konfederaciju CONMEBOL", dodao je on na dogadjaju kojim je taj savez odao priznanje nekadašnjem brazilskom igraču Peleu koji se trenutno nalazi u bolnici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke