Grbić: "Razočaran sam, nemam reči"

Autor: Beta Beta
sreda 06.01.2016.
21:41
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije rekao je posle današnjeg poraza od Nemačke da je razočaran neuspehom na evropskim kvalfikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Beta/Odbojkaški savez Srbije/Ds
Beta/Odbojkaški savez Srbije/Ds

Povezane vesti

Odbojkaška reprezentacija Srbije neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je danas u Berlinu izgubila od Nemačke sa 0:3 (20:25, 24:26, 20:25), u utakmici drugog kola Grupe A evropskih kvalifikacija.

"Nisam često u karijeri i životu ostajao bez reči, ali ovo je možda situacija koja zaslužuje tako nešto. Ne bih želeo da pričam o emocijama, osim da sam izuzetno razočaran rezultatom. Možda su na ovom turniru, kao i na Evropskom prvenstvu očekivanja bila prevelika"
, rekao je Nikola Grbić, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.

"Trebalo bi prvo ja da se zapitam da li je ovo što radim uopšte dobro, a i svi ostali bi trebalo prvo da krenu od sebe... To je sve što imam da kažem u ovom trenutku", dodao je selektor 'Orlova'.

Odbojkaška reprezentacija Srbije poslednji put nije bila učesnik Olimpijskih igara 1992. godine u Barseloni.

"Još jedan poraz i sad smo definitno van igre za Olimpijske igre... Malo je reći da je razočaranje. Kao i u prvoj utakmici, opet nismo uspeli da nađemo naš ritam ritam. Dopuštali smo serije protivniku od po četiri, pet poena i tako gubili samopouzdanje. Imali smo šanse u drugom, i trećem setu, ali nikako nismo uspevali u završnici da odigramo kako treba... Nismo se opustili"
, rekao je kapiten Dragan Stanković.

Primač selekcije Srbije Uroš Kovačević rekao je ovo veoma bolan poraz za reprezentativce.

"Imali smo najvažniju utakmicu ove godine i naših karijera... Mnogo nam je značila ova utakmica, jer bi nam verovatno donela polufinale... Doživeli smo veliki krah. Veoma sam tužan i ne mogu da opišem koliko sam slomljen"
, rekao je Kovačević.

Tehničar Aleksa Brđović kazao je da je današnji poraz veoma bolan za celu ekipu i dodao da mu je mnogo žao što reprezentacija neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju.

"Osećam se loše, kao i ceo tim i stručni štab. Doživeli smo pravi debakl. Dva poraz u dve utakmice... Juče smo dobro odigrali protiv Poljske, ali nismo imali sreće, dok je Nemačka danas bila bolja. Ne znam u čemu je problem sa nama, ali mi je mnogo žao što nećemo ići u Rio de Žaneiro", rekao je Brđović.

Drugim porazom na kvalifikacionom turniru u Berlinu izabranici Nikole Grbića ostali su bez šansi za drugo mesto u Grupi A, koje bi ih odvelo u polufinale i borbu za vizu za Rio.

Srbija će meč trećeg kola kvalifikacija za Rio odigrati u petak od 14.00.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gangula
Thursday, 07.01.2016
10:22

Samo napred Nikola ,pratim vas jos od 1994 i onog Evropslokg prvanstva ,glavu gore.Za mene ste i dalje najbolji .Pa pazite samo da vas ne razocaraju vaterpolisti ,pa cete i njih pljuvati.Nikola hvala za sve one uspehe koje si doneo ovoj zemlji u onim trenucima kad je bilo najteze

avatar
Nemanja Radulovic
Thursday, 07.01.2016
00:13

I nama je legendo steta sto posle 5 vezanih olimpijada necemo ponovo da se nadjemo u 12 najboljih al staje tu je glavu gore samo.

avatar
ЧУВАР КАДИЊАЧЕs
Thursday, 07.01.2016
00:12

To je ono o cemu sam pisao pre tri dana. Objektivno, mi smo sad samo u muskom vaterpolu vrh(unski) kad je rec o reprezentaciji i reprezentacijama, rezultati to jasno govore- ko bi rekao da jedan Nikola Grbic nece uspeti!

avatar
НС
Wednesday, 06.01.2016
23:14

Ништа, главу горе момци, показали сте већ да сте шампиони! Доћи ће бољи дани!

avatar
Marko Nikolic1
Wednesday, 06.01.2016
22:59

Штета Ниџо Г. ,верујем ти како се осећаш иако није сваки дан онај прави ,али .. моја подршка вама неће стати ни сада ,а почели смо давне 1996 ;-) Поздрав .