Kolaković: "Žal zbog izgubljenog seta, ali zadovoljan sam"

Autor: Beta Beta
četvrtak 04.09.2014.
23:23
Izvor: Beta

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom nad Australijom na Svetskom prvenstvu, ali ne i izgubljenim setom.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom nad Australijom na Svetskom prvenstvu, ali ne i izgubljenim setom.

"Ostaje žal za izgubljenim setom, ali moramo da budemo zadovoljni jer smo pobedili protivnika koji je bolje plasiran u Svetskoj ligi od nas, koliko god mi sada mislili da smo bolji od njih", rekao je Kolaković posle meča u Vroclavu.

Srbija je sa 3:1 u setovima savladala Australiju i tako zabeležila drugu pobedu na takmičenju u Poljskoj.

"Svakog protivnika moramo da poštujemo, na ispitu smo naredna dva meča", kazao je Kolaković.

Korektor Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je da je njegova ekipa "završila veliki posao".

"Sada nas očekuju dve mnogo lakše utakmice, za koje mislim da neće imati takmičarski značaj. Primarni cilj smo ostvarili, plasirali smo se u narednu fazu sa dosta bodova i treba da se spremimo što bolje", rekao je Atanasijević.

Srednji bloker Marko Podraščanin je dodao da je Srbija igrala pametno protiv Australije.

"Dosta smo pametno igrali i pored velikog broja grešaka u prva tri seta. Dobro smo igrali odbranu, samo kada pogodimo servis, nema tu šta... Dosta će nam značiti naredne dve utakmice kako bismo se uigrali za drugi krug", naveo je Podraščanin.

Srećko Lisinac je rekao da je zadovoljan pobedom.

"Igra nije baš bila na zadovoljavajućem nivou, ali možemo da budemo zadovoljni. Podižemo formu i siguran sam da ćemo biti oni pravi kada to bude bilo najpotrebnije", rekao je Lisinac.

Reprezentacija Srbije će u narodnom kolu igrati u subotu protiv Venecuele.

Ne propustite