"Orlovi" ne praštaju - Peti uzastopni trijumf Srbije u Svetskoj ligi!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 24.06.2016.
21:26
Izvor: Sportske.net

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je petu vezanu pobedu u novoj sezoni Svetske lige, a drugu u okviru drugog vikenda koji se održava u Beogradu.

worldleague.2016.fivb.com
worldleague.2016.fivb.com

Povezane vesti

Nakon perfektnog učinka u Kalinjingradu ostvarenog tokom prvog vikenda nove sezone u Svetskoj ligi, odbojkaška reprezentacija Srbije nastavila je da niže pobede i u Beogradu.

Drugog takmičarskog dana drugog vikenda Svetske lige na turniru u Beogradu Srbija je savladala selekciju Bugarske sa 3:1 (25:18, 21:25, 25:19, 25:23) i zadržala stoprocentan učinak.

"Orlovi" su večeras u dvorani "Aleksandar Nikolić" nanizali petu pobedu u Svetskoj ligi i sa maksimalnim skorom 5-0 ostaju vodeća reprezentacija u Grupi 1 koju čini 12 selekcija.

Večerašnji trijumf nije izvojevan tako lako pošto su Bugari bili u igri sve do završnice četvrtog seta u kojoj su "Orlovi" okrenuli rezultat i stigli do pobede.

Uroš Kovačević predvodio je Srbiju u poenterskom smislu sa 18 poena, a pratio ga je Dražen Luburić sa 12 osvojenih poena. Na drugoj strani se istakao Cvetan Sokolov koji je bio najefikasniji pojedinac na meču sa 21 poenom.

Drugi vikend u Svetskoj ligi Srbija će kompletirati duelom sa selekcijom Irana koji je na programu u subotu od 19 časova.

Kako trenutno stoje stvari, srebrni iz prethodne sezone Svetske lige vrlo brzo će overiti plasman na završni turnir pošto su na pet mečeva ostvarili svih pet pobeda.

Ne propustite