SP - Odbojkaši protiv Ukrajine u Katovicama

Autor: Stefan Matić
utorak 05.07.2022.
20:10
Izvor: Sportske.net, Beta

Nadamo se dobrim rezultatima.

FIVB
FIVB

Povezane vesti

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije će mečeve grupne faze na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu igrati u Katovicama, a prvi protivnik biće im selekcija Ukrajine, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije.

Nakon što je Rusiji zbog vojne intervencije u Ukrajini oduzeto domaćinstvo, Svetsko prvenstvo je preseljeno u Poljsku i Sloveniju i održaće se od 26. avgusta do 11. septembra u Ljubljani, Gljivicama i Katovicama.

Danas je saopšteno da će Srbija svoje mečeve u Grupi A igrati u poljskim Katovicama protiv Portorika, Tunisa i Ukrajine.

Izabranici Igora Kolakovića će prvi meč odigrati 27. avgusta protiv Ukrajine, dva dana kasnije igraće protiv Portorika, dok će 31. avgusta odmeriti snage sa Tunisom.

Plasman u drugu fazu takmičenja izboriće po po dve prvoplasirane selekcije iz svih šest grupa i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

U Katovicama će se igrati i mečevi Grupe C u kojoj su Poljska, SAD, Meksiko i Bugarska, dok će se mečevi u grupama B, D, E i F odigrati u Ljubljani.

U Grupi B će igrati Brazil, Japan, Kuba i Katar, Grupu D čine Francuska, Slovenija, Nemačka i Kamerun, u Grupi E su Italija, Kanada, Turska i Kina, dok će se u Grupi F boriti Argentina, Iran, Holandija i Egipat.

Osmina finala će se ovog puta igrati po novoj formuli. Naime, ako se plasiraju u osminu finala, Poljska i Slovenija će zauzeti pozicije 1. i 2, dok će preostali timovi biti rangirani na osnovu postignutih rezultata od 3. do 16. mesta.

Utakmice osmine finala odigraće se 3. i 5. septembra u Ljubljani, a 4. i 6. septembra u Gljivicama, dok su četvrtfinalne utakmice na programu 7. septembra u Ljubljani i 8. septembra u Katovicama.

Polufinale je zakazano za 10. septembar u Katovicama, gde će se 11. septembra odigrati meč za treće mesto i finale.

Ne propustite