Svetske šampionke doputovale u Beograd, tek sledi sumiranje utisaka

Autor: Beta Beta
nedelja 21.10.2018.
23:08
Izvor: Beta

Odbojkašice Srbije doputovale su večeras u Beograd sa Svetskog prenstva u Japanu, gde su osvojile, prvi put u istoriji, šampionsku titulu.

Beta/FIVB/Ev
Beta/FIVB/Ev

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije dočekalo je nekoliko stotina navijača na aerodromu "Nikola Tesla".

"Još ne mogu da verujem, bilo je neverovatno, zlatna medalja koju smo svi željno iščekivali. Osvojile smo titulu zbog srca, borile smo se do kraja, nismo se predavale ni kada je bilo najteže, 0:1, 1:2, nismo odustajale. To nas je dovelo do zlata", rekla je reprezentativka Srbije Stefana Veljković.

Srbija je osvojila šampionsku titulu pošto je u subotu u finalu pobedila Italiju sa 3:2.

"Malo drhtim, nismo očekivali da će navijači doći. Srećni smo i ponosni što možemo da podelimo radost. Mislim da će narednih dana sve doći na svoje mesto, da shvatimo šta smo napravile. Od početka prvenstva igrale smo na visokom nivou, grupa nije bila najteža, ali pokazali smo da smo najbolja ekipa na planeti", rekla je odbojkašica Brankica Mihajlović.

Selektor Zoran Terzić rekao je da je ekipa verovala da može da ostvari uspeh.

"Čudan je osećaj, drugačiji nego ranije. S jedne strane to je san koji je bio teško da se ostvari, u trenutku kada je postao java, nikome ništa nije jasno. S druge strane cele pripreme smo išli sa polu šalom da se ovako sprema svetski šampion. Želeli smo to i mislili smo da imamo mogućnosti i vere da to ostvarimo. Posle serije od sedam pobeda i drugi su videli da smo među favoritima. Nisu pogrešili, osvojili smo titulu", rekao je on.

Srbija zene  Foto: Beta/FIVB/Ev

Reprezentativka Milena Rašić odigrala je 252 utakmice za državni tim.

"Nikada nije dosta, nadam se da je ovo samo početak. Verovale smo da možemo mnogo da uradimo na Svetskom prvenstvu. Sistem takmičenja je bio takav da je turnir trajao mesec dana, bilo je mnogo utakmica, između dan odmora ali na kraju se isplatilo. Smogle smo snage da izdržimo, finale u pet setova je napravilo pobedu još slađom", navela je Rašić. 

Reprezentativka Tijana Bošković, najbolja igračica Svetskog prvenstva, rekla je da je presrećna i ponosna na istoriski uspeh.

"Ne znam šta je presudilo. Bilo je mnogo teških trenutaka koje smo uspeli da prebrodimo. Finale je bilo stresno, ali najvažnije je da smo pobedile", dodala je ona.

Doček odbojkašicama Srbije biće priređen u ponedeljak uveče na balkonu ispred Starog dvora. Program počinje od 18 časova, a reprezentacija Srbije izaći će na balkon Skupštine grada sat vremena kasnije.

Ne propustite