Dabović: "Imale smo mnogo grešaka, ali pobeda je najvažnija"

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 26.07.2021.
23:55
Izvor: Sportske.net, Beta

Biće bolje u četvrtak.

Twitter/KSS
Twitter/KSS

Povezane vesti

Srpska košarkašica Ana Dabović rekla je da je njena ekipa napravila mnogo grešaka u današnjoj utakmici protiv Kanade na Olimpijskim igrama, ali je dodala da joj je drago da se nisu predale.

"Imale smo mnogo grešaka ali mi je drago da nismo padale, da smo se borile i da smo imale odredjene momente u igri koji su bili baš lepi. Pokazale smo da smo tim, vraćamo tu energiju, pobeda je najvažnija na kraju", rekla je Dabović, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela takmičenje na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je danas slavila protiv selekcije Kanade sa 72:68.

Dabović je navela da je reprezentacija Kanade igrala agresivno "od prvog do poslednjeg minuta", a da je slično bilo i na OI u Riju 2016. godine, kada je Kanada pobedila sa 71:67 u grupnoj fazi.

"Znamo kako smo pre pet godina igrali protiv njih i trudile smo se bar u finišu da završimo koncentrisano i jako i na kraju pobedimo, što je i najvažnije, jer u Riju nismo to uradile", kazala je Dabović.

Košarkašica Srbije Ivon Anderson rekla je da je utakmica bila "fizički vrlo teška", ali da su pronašle način da stignu do pobede.

"Bila je ovo definitivno fizički vrlo teška i tvrda utakmica, ali smo pronašle način da stignemo do pobede. Trudićemo se da se što bolje pripremimo za sledeću utakmicu protiv Španije", izjavila je Anderson.

Košarkašice Srbije će u drugom kolu olimpijskog turnira igrati protiv Španije. Taj meč je na programu u četvrtak od 10.30.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke