Ludnica u Riju, Hrvati uzeli skalp olimpijskom šampionu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.08.2016.
19:33
Izvor: Sportske.net

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske u potpunosti se oporavila nakon uvodnog šoka i poraza od Katara, pa je danas u ludoj završnici upisala treću pobedu u Riju i to protiv aktuelnog šampiona Francuske.

siol.net
siol.net

Povezane vesti

Prva utakmica 4. kola rukometnog turnira u Grupi A u potpunosti je opravdala epitet derbija i spektakla pošto su Hrvatska i Francuska priredile publici fantastičnu predstavu.

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske savladala je branioca zlatne medalje rezultatom 29:28 (14:12) i tako obezbedila plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara, po svoj prilici kao prva na tabeli.

Utakmica je u potpunosti opravdala ekiptet rukometnog spektakla, a u junaka je izrastao golman reprezentacije Hrvatske Ivan Pešić koji je sedam sekundi pre kraja odbranio sedmerac Mišelu Giguu.

Hrvati su u poslednjih 20 sekundi meča ušli sa golom prednosti i loptom u rokama ali je Marko Mamić napravio prekršaj u napadu i zadržao loptu za kontru pa je sudija pokazao na sedmerac.

Neshvatljiva greška beka hrvatske reprezentacije mogla je da košta pobede naše zapadne komšije ali je golman Ivan Pešić sprečio Gigua da sa sedam metara poravna rezultat i donese Francuskoj bod.

Hrvatska posle četiri odigrane utakmice ima skor 3-1 i osigurala je plasman u četvrtfinale, a u poslednjem kolu sastaje se sa selekcijom Tunisa što će biti prilika da overi prvo mesto u grupi.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Tošo
Saturday, 13.08.2016
20:39

Hrvati, sta reci...svaka cast vasim sportistima, pravi borci.

avatar
Krešo Arsenal
Saturday, 13.08.2016
20:22

Ne znam sta reci za ove nase sportase pa od tog bolje ne moze..Svaka cast decki i cure, imamo dva zlata i srebro,a u najogrem scenariju imamo jos 5 odlicja..Cudoo za takvu malu zemlju,svako realan ce se slozit

avatar
Amar Zornic
Saturday, 13.08.2016
21:00
avatar
Krešo Arsenal
Saturday, 13.08.2016
23:24

Hvala,evo upravo svo jos jednu medalju osvojili i to cini se zlatnu jer vodi uvjerljivo u jedrenju

avatar
VATRENI BAVARAC
Saturday, 13.08.2016
19:48

Naprijed kauboji,hocemo zlato