Marina: "Mnogo smo loše odigrali"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 01.08.2021.
18:20
Izvor: Sportske.net

Pobeda naše reprezentacije, ali Marina nije baš zadovoljna.

EPA-EFE/Miguel Angel Polo
EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Povezane vesti

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je utakmica protiv Južne Koreje pokazala koliko je napredovao taj sport u Aziji.

"Neverovatno koliko je jak ovaj turnir, videli ste i sami. Jednostavno, ne postoji ekipa za koju unapred znaš da ćeš da je dobiješ. Ruku na srce, u Riju smo imali tri-četiri ekipe koje smo mogli da dobijemo. Ne mi, nego svi. Nismo slučajno, ceo moj stručni štab, u Aziji, na raznim stranam Azije. Dešava se nešto. Vidite da je ženska košarka u Japanu, Kini, Koreji na jako visokom nivou. U svakom slučaju, ženska košarka strahovito napreduje. Ogromna je razlika u kvalitetu tima u odnosu na Rio i sada Tokio. Sa razlogom, bez ikakvog čudjenja, imamo ovako teške utakmice", rekla je Marina Maljković posle utakmice.

Srbija je pobedila Koreju rezultatom 65:61 i plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara.

Marina Maljković je upitana koliko je bilo teško spremiti ekipu za ovakvog protivnika.

"Posebno je teško jer ti znaš, pošto živiš ovde i savršeno znaš kako to funkcioniše i kakve su njihove glave, a mi smo ipak Evropljani i svi mi iz Evrope imamo ono 'možda ćemo lako', 'nije to baš tako' ili 'neće baš 40 minuta'. Hoće, hoće... Videli smo i u drugim sportovima šta se dešavalo sa ljudima ovog kontinenta. Tako da, sa te strane je bilo dodatno teško, jer je teško kada ti znaš a ne možeš do kraja nekog ko nije bio tu i ko se nije susreo sa tim, da ubediš", odgovorila je.

"Realno, mi dugo nismo igrali utakmice sa ekipama iz Azije, čak je bilo planirano da igramo prijateljske, namerno, pred Olimpijske igre, ali je to sve otkazano. To nismo imali, ali to je i sada nebitno. Davno prošlo vreme. Mnogo smo loše odigrali. Mnogo loše. Potpuno bez prisustva, fokusa i glave. Evo već treća utakmica zaredom, da tu imamo najviše problema. Sada je tema skupiti se i izginuti, ali do kraja, za svoju zemlju, bez ikakvih fraza. Ili jesi ili nisi", dodala je selektorka.

Tina Krajišnik je rekla da je ponosna na svoje saigračice.

"Srećna sam što smo u četvrtfinalu, ali nisam zadovoljna onim što smo uradile sada na terenu. Mislim da je glavni razlog bio nedostatak fokusa. Znale smo kako igraju, kakav je njihov stil igre, da nikada ne odustaju do samog kraja i zaista želim da im na tome čestitam. Morale smo mnogo bolje. Moraćemo da se bolje fokusiramo, da rešimo naše probleme i da igramo našu igru. Mislim da naš tim ima mnogo više da pokaže i mnogo više da dostigne. Zaista verujem da ćemo uraditi bolje", rekla je Tina Krajišnik.

Srpske košarkašice će rivala u četvrtfinalu olimpijskog turnira dobiti sutra na žrebu.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke