Medina u 90+16 razbesneo Marokance u Parizu, hrabri Uzbeci pali protiv Španije!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 24.07.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

U terminu od 15 časova danas su odigrane dve utakmice prvog kola grupne faze fudbalskog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu.

AP Photo/Silvia Izquierdo
AP Photo/Silvia Izquierdo

Povezane vesti

Fudbaleri Argentine remizirali su sa ekipom Maroka rezultatom 2:2 u prvom kolu grupe u Parizu posle jednog neverovatno uzbudljivog meča.

"Lavovi sa Atlasa" su u finišu ne preterano uzbudljivog prvog poluvremena poveli posle sjajne akcije po desnoj strani.

Sve je započeo Hakimi koji je sa Akomahom odigrao sjajan dupli pas, nakon čega je Sofijan Rahimi odlično reagovao na dodavanje i zatresao mrežu Ruljia.

Samo što je krenulo drugo poluvreme, izabranici Havijera Maskerana našli su se u još većem problemu kada je sudija Niberg pokazao na penal posle prekršaja nad Akomahom.

Siguran sa bele tačke bio je Rahimi koji je u 51. minutu postigao svoj drugi pogodak na susretu.

"Gaučosi" su morali da krenu na sve ili ništa, pa je Maskerano uvođenjem Đulijana Simeonea u igru uspeo da promeni tok meča pošto je sin trenera Atletika iz Madrida Dijega Simeonea smanjio zaostatak svog tima u 68. minutu.

Usledila je trostruka izmena Argentinaca koji su krenuli na sve ili ništa, ali je Maroko zahvaljujući veoma raspoloženom Muniru na golu sprečio pokušaje Amionea i Alvareza, a nakon predviđenih 90 minuta dodato još čak 15 minuta nadoknade vremena, što nije uobičajena praksa.

Usledila je totalna ofanziva Argentine koja je na kraju uspela da postigne izjednačujući pogodak u 16 minutu nadoknade vremena.

Udarac Otamendija odbranio je Munir, nakon toga probao je i Madione koji je pogodio prečku, a na pravom mestu u pravo vreme našao se Kristijan Medina koji je postigao izjednačujući pogodak, nakon čega je usledio i kraj meča koji je razbesneo navijače Maroka, a neki od njih su čak i završili na terenu želeći da se obračunaju sa sudijom.

Do još većeg podviga mogao je i Uzbekistan koji je na kraju ipak poražen od Španije rezultatom 2:1 u grupi C.


"Crvena furija" povela je posle prilično ravnopravne igre u 29. minutu kada je Mark Pubil posle odbitka lopte od Ruiza usled centaršuta s leve strane spretno reagovao unutar peterca i savladao Nematova.

Nije se Uzbekistan predao pošto je Eldor Šomurodov iskoristio penal koji je skrivio Kubarci, pa se na odmor otišlo s rezultatom 1:1.

Španija je na početku drugog poluvremena imala veliku šansu da u potpunosti preokrene rezultat kada je dosuđen penal na drugoj strani posle prerkšaja Fajzulajeva, ali je Nematov uspeo da odbrani pokušaj Serhija Gomeza u 59. minutu.

Golman Uzbeka, pak, nije mogao ništa tri minuta kasnije pošto je Serhio Lopez ispravio grešku i doneo preokret svojoj ekipi posle lepe akcije i dodavanja Mirande.

Nakon toga nije bilo promene rezultata, pa je Španija na kraju teškom mukom opravdala ulogu favorita i ostvarila važnu pobedu na startu turnira.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke