Micić pred drim tim: "Uvek postoje šanse, ako..."

Autor: Filip Rodic
nedelja 28.07.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Dobro ih poznaje.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Srpski plejmejker Vasilije Micić istakao je veruje u svom tim na duelu sa SAD u Parizu.

"Igraćemo protiv jednog od najboljih timova u poslednjoj deceniji ili dve. Ali kao što uvek mislimo – to je samo jedna utakmica. Mislim da i mi imamo dobar tim. Nismo mogli da imamo kompletan sastav u svim prijateljskim utakmicama, ali poslednje dve utakmice smo bili kompetni i mislim da smo izgledali dobro", izjavio je za "Basketnjuz".

"Naravno, kada dođete na takmičenje, uvek je drugačije jer postoji nervoza, to je prva utakmica. Ali mislim da smo dovoljno iskusni i zreli da sve ovo izdržimo i nadam se da će biti zabavna utakmica“, dodao je bek Šarlot Hornetsa.

Upitan je da li je ovaj tim jači od onog 1994. godine.

"Ne mogu baš da pričam o tome jer sam rođen 1994. Ali nakon što sam ove godine doživeo NBA utakmice i video ove momke i kako igraju, mogu da kažem da su vrlo talentovani. Bez obzira koliko godina imaju, oni su neverovatni profesionalci i odličan primer za svu evropsku decu. To je definitivno nešto protiv čega ću rado igrati", naveo je Micić.

Srbija i SAD su već odigrali egzibicionu utakmicu, u kojoj su Amerikanci lako pobedili 105:79. Međutim, Micić smatra da to ne znači mnogo.

"Nedostajala su nam dva važna igrača – Bogdanović i Milutinov. Oni su nam jako bitni. Ne mogu da kažem da smo bolji od bilo koga od njih, ali sa ta dva momka smo samo kompletniji tim.Imaju veoma dubok spisak, neverovatnu rotaciju. Ali na kraju dana, to je samo košarka. Ako date sve od sebe i igrate zaista pametno 40 minuta, uvek postoje šanse", rekao je Micić.

Utakmica Srbije i SAD igra se danas od 17.15 u Lilu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke