OKS izabrao - Najbolje iz Srbije 2021.

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.12.2021.
19:48
Izvor: Sportske.net

Zaslužena priznanja najboljima.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

U svom tradicionalnom izboru, Olimpijski komitet je večeras na prigodnoj svečanosti u Domu Narodne skupštine u Beogradu proglasio najbolje sportiste Srbije u 2021. godini.

Najbolji sportista je vaterpolista Filip Filipović, a za najbolju sportistkinju proglašena je karatistkinja Jovana Preković. Filipović je sa našim vaterpolo timom osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a isto je učinila i Jovana u sportu koji nažalost nećemo gledati na narednim Olimpijskim igrama.

U užem izboru za najboljeg sportistu, pored Filipovića bili su i: teniser Novak Đoković, streljaši Damir Mikec i Mihajlo Sebić, rvač Zurabi Datunašvili, džudista Aleksandar Kukolj, bokser Vladimir Mirončikov i vaterpolista Branislav Mitrović.

Kod dama, uz Jovanu Preković su u konkurenciji bile i: tekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, odbojkašica Tijana Bošković, atletičarka Ivana Vuleta, džudistkinja Anja Obradović, košarkašica Sonja Vasić, karatistkinja Jovana Preković i Staša Gejo u sportskom penjanju.

Najbolji muški tim je vaterpolo reprezentacija Srbije, a ženski odbojkašice koje su osvojile bronzu na OI u Tokiju i srebro na Evropskom prvenstvu.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Za najboljeg trenera, po treći put, proglašen je selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović, čije su takmičarke Milica Mandić i Tijana Bogdanović osvojile zlato i bronzu u Tokiju.

Najbolji mladi sportista je atletičarka Adriana Vilagoš, a tradicionalnu nagradu "Olimpijsko srce" dobio je prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Zdravstvene komisije OKS.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke