Srbija neubedljiva na poluvremenu, ali gleda ka četvrtfinalu

Autor: Sportske Net
nedelja 01.08.2021.
14:45
Izvor: Sportske.net

Srbija vodi na poluvremenu protiv Koreje.

Twitter/KSS
Twitter/KSS

Povezane vesti

Na poluvremenu srpske košarkašice vode protiv Južne Koreje 32:24, međutim nije naš tim pružao svoj maksimum. 

Srbija je dobro startovala serijom 5:0, a sve poene upisala je Crvendakić. Koreja se mučila sa realizacijom napada, pa je za pet minuta upisala svega jedan poen. Nije ni naš tim mnogo odmakao, imao je devet poena, pre svega zahvaljujući promašajima. Mogla je Srbija da stekne veću prednost. Najbolja košarkašice Koreje Đi Su Park upisala je prve poene iz igre za svoj tim i otvorila seriju. Upisale su dve vezane trojke Korejke i prišle na četiri poena zaostatka. Srbija je jako loše odigrala zadnje minute prve četvrtine, nanizala nekoliko promašaja sa distance, ali vezala na kraju četiri poena za 17:10 posle 10 minuta igre.

Loše su gradile koš izabranice Marine Maljković, Koreja je upisala čak osam skokova u napadu u prvom kvartalu. 

Ponovo je Crvendakić vezala četiri poena i podigla Srbiju na 10 razlike. Popravile su igru pod košem srpske predstavnice, ali mučile su se u napadu. Sonja Vasić je danas igrala vidno loše, čak četiri puta je izgubila loptu od ukupno sedam za naš tim uz nekoliko promašenih šuteva. Ipak, Srbija je pre svega zbog loše igre Koreje vodila na poluvremenu. 

Najefikasnija u srpkoj selekciji bila je Crvendakić sa devet poena, dok je Krajišnik upisala šest, a Ana Dabović dva poena uz dva skoka i četiri asistencije. 

U Koreji Park Hi Jin je stala na osam, dok je Kim Dan Bi upisala šest poena uz četiri skoka. 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke