Srbija pred Francusku - Kalkulisanje (ni)je opcija!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.08.2016.
11:31
Izvor: Sportske.net

Muška košarkaška reprezentacija Srbije večeras igra treću utakmicu u okviru grupne faze takmičenja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a uoči duela sa Francuskom mnogo se govori o mogućnosti kalkulisanja.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Posle samo dve utakmice u grupnoj fazi košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru srpski "Orlovi" su došli u jako neugodan položaj jer predstojeći duel sa Francuskom može da bude odlučujući.

Srbija posle dve odigrane utakmice ima po jednu pobedu i poraz, pa će zbog činjenice da je Australija već savladala i "Orlove" i "Trikolore" večerašnji meč naše i francuske reprezentacije predstavljati okršaj za treće mesto u grupi.

Da se razumemo, poraz od Francuske ne znači eliminaciju sa Olimpijskih igara ali bi Srbija potom morala da savlada Kinu kako bi obezbedila mesto u eliminacionoj fazi turnira.

Ono o čemu se nakon poraza od Australije govori, a to je na konferenciji za medije pomenuo i selektor Aleksandar Đorđević, jeste mogućnost kalkulisanja u duelu sa "Trikolorima".

Odmah nakon poraza od Australije pisali smo o "promeni perspektive" u trci za medalju a o tome ste više mogli da čitate OVDE!

Ukoliko ste pročitali pomenuti tekst shvatili ste da Srbiju trijumf nad Francuskom vodi do trećeg mesta u grupi ali i do ukrštanja sa Sjedinjenim Američkim Državama već u eventualnom polufinalu!

Dakle, nameće se logično pitanje, da li bi Srbiji bilo bolje da kalkuliše i dozvoli sebi luksuz da izgubi od Francuske, pa da eventualnom pobedom nad Kinom kao četvrtoplasirana iz Grupe A ide u eliminacije i izbegne Ameriku sve do eventualnog finala.

Ako pitate selektora Aleksandra Đorđevića kalkulisanje nije opcija.

"Srbija neće da kalkuliše, ko god nam bio potencijalni protivnik u četvrtfinalu. Igraćemo u svakom meču na pobedu. Ne zanima me da li ćemo igrati i deset puta sa reprezentacijom SAD. Moja filozofija je takva da nema kalkulacija" poručio je pre dva dana Đorđević.

Zagovornici teorije da treba izgubiti od Francuske podsećaju na to da smo sa četvrtog mesta u grupi na Mundobasketu u Španiji imali bolju prođu i da je to recept koji bi ponovo trebalo primeniti.

Teško je, međutim, reći da li je put sa četvrtog mesta u grupi lakši jer sa druge strane vrebaju Argentina, Hrvatska, Brazil ili Španija, premda je sve izvesnije da bi "Gaučosi" bili rival Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Podsećamo da je upravo Francuska svojevremeno želela da se bavi kalkulacijama, ali tada Nando De Kolo nije shvatio da ne treba da ide na koš pa je poentirao i poslao "Trikolore" na Španiju a samim tim i u eliminaciju.

Posle svega rečenog, sami procenite da li se treba baviti kalkulisanjem ili je bolje biti pošten pa ići putem koji svojim najboljim izdanjem na terenu trasirate.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Wednesday, 10.08.2016
20:08

Naravno da treba da kalkulisemo i da izgubimo ovaj mec. Razum nam govori sta je bolje po nas. Spanci svako takmicenje kalkulisu i zato doguraju daleko. Najbitnije je da izgubimo od Francuza, i posle dobijemo Kinu. Tako bi bili 4. i isli verovatno na Argentinu ili Litvu, i izbegli Amere sve do finala (ukoliko dodjemo dotle).

avatar
Markocc
Wednesday, 10.08.2016
19:18

S obzirom kako smo igrali dvije utakmice tesko se mozemo nadati medalji, ali mislim da treba da odigramo ovo sa rezervama, iako ne mogu navijati protiv nas, sa pobjedom ovde san o finalu otpada, a u suprotnom izbjegavamo Spaniju u cetvrtfinalu i Amere kasnije.

avatar
Dragan Stjepanovic
Wednesday, 10.08.2016
16:32

Protiv Francuske smo odigrali bar 4 pripremna meca i cini mi se da smo sve mi vinovali, mrzi me da trazim sad ako grijesim izvinite nisam upratio najbolje. Postavlja se pitanje hoce li Francuzi kalkulisat? Mi necemo iako bi trebali, jer nemamo tim za kurcenje, iako ne volim te lukave radnje bojim se da nemamo puno izbora ako hocemo rezultat, jer ce se na kraju taj rezultat samo i pamtiti.

avatar
Paris Saint Germain
Wednesday, 10.08.2016
16:16

ma gubimo u svakom slucaju.

avatar
Wednesday, 10.08.2016
16:14

...mi posle 2 utakmice pričamo o medalji. Čekaj bre, ima da igramo I igramo do medalje, pa 1/4 finale, pa 1/2 finale, pa tek onda finale I zagarantovana medalja....plus utakmice u grupi....

avatar
O\'Sullivan147
Wednesday, 10.08.2016
15:27

Samo pobjeda,nista kalkulacije...

avatar
Budimo.ljudi
Wednesday, 10.08.2016
14:55

Izgubili smo od Australije i priča se o medalji. Dajte, ljudi... Apsolutna podrška našim košarkašima, ali nikako podrška razmišljanju o tri stepenika napred

avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Wednesday, 10.08.2016
13:55

Moramo da pobedimo da bi bili 3 jer ako budemo 3 idemo na 2 iz druge grupe a To nece biti spanija, a prva ce biti litvanija

avatar
Иван-Ниш
Wednesday, 10.08.2016
13:21

Један од најсрамнијих догађаја у колективном спорту је калкулисање Србије, Црне Горе и Хрватске у ватерполу на ОИ Пекинг 2008. На крају, сви се опекоше. Србија изгубила чувено полуфинале против САД уз тучу саиграча... Лепо је бирати лакши пут, само не знам шта је лакше у четвртфиналу и против кога ћемо то ми тада да играмо. Да ли избегнути Аргентину, домаћина. Можда избегнути Шпанију? А да, они можда и неће ићи на Амере ако буду 5 (морају да победе Аргентину и Литванију).

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 10.08.2016
13:12

Realno je da je u glavama i samih sportista da ne zele Ameriku pre finala,jer ipak je draz igrati sa njima finale,ocekujem borbu do kraja trece cetvrtine,a onda cemo videti sta ko hoce

avatar
valdy
Wednesday, 10.08.2016
13:12

stalno ti pričaš o nekoj tvojoj filozofiji?dokle ćeš da budeš toliko tvrdoglav?shvati da reprezentacija nije tvoj privatno vlasništvo i ako je dobro da se kalkuliše,kalkuliši,jer to svi stalno rade.Jeste da nije sportski i da je odvratno,al ako svi rade,radi i ti.Ne moramo uvek najtežim mogućim putem do zlata.Sačuvaj nam živce pošto si ih istrošio svojom greškom protiv Australije.

avatar
dRose
Wednesday, 10.08.2016
13:09

Dajte ljudi budimo realni, ako Sale bude bas igrao na to da dobiju Francuze onda posle OI neka napusti mesto selektora jer relano cijela nacija a i sami igraci su za to da izgube ako im sd igra protiv Amera eto imace mec u grupi pa ako Bog da i u finalu, stvarno bih se razocarao da ih dobiju jer su otislu po medalju i sami znaju da Ameri ako bude zapinjali prosuce ih sa po 60 razlike u oba meca. Ne treba pametovati nego neka izgube mec i onda iz one grupe kao cetvti sigurno idu na Arg. koju ce lagano da dobiju . Pa sa Amerima u finale.

avatar
Kalinari
Wednesday, 10.08.2016
12:37

Večito mi glumimo neko poštenje...

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 10.08.2016
12:25

Na prvom ozbiljnijem testu na OI smo pali, a sad vec kalkilisemo koji bi nam bio laksi put do finala. I do eventualnog polufinala treba doci teskom mukom. Primjer da ne treba kalkulisati je i Indianapolis, gdje smo takodje cini mi se izgubili zadnju u grupi, ali je i SAD izbugio od Argentine, pa smo isli na njih. Tad smo bili toliko jaki pa smo ih dobili, ali ako kalkulises pa jos izgubis onda je to jedan veoma ruzan osjecaj. Sto se mene tice do kraja na pobjedu.

avatar
Vasilije69
Wednesday, 10.08.2016
12:24

Ma ici na pobjedu,cuda su moguca. Svi smo mislili da su Islandjani ludi sto su odabrali da idu na Engleze pa smo vidjeli sta je bilo...

avatar
Wednesday, 10.08.2016
11:57

Ne razumem zasto ga novinari toliko puta pitaju jednu te istu stvar kao da je realno da se ocekuje da ce reci da cemo namerno izgubiti, a jos je Francuska u istoj situaciji kao i mi mada on to ne bi rekao i da nisu i oni. Najbolje jos da izjavi da cemo ih pustiti tek na -10 da ne bude providno. Jasno je kao dan da se danas odlucuje o tome da li imamo aspiracije na Igrama i da li zelimo finale ili samo polufinale, a ja ne mogu da verujem, ne zelim da verujem da bi iko normalan namerno u kosarci i na OI hteo da ide na Amere narocito ako ne mora.

avatar
MikiTheLegend
Wednesday, 10.08.2016
11:56

Nema mesta kalkulacijama, ovo je sport i kalkulacije nisu deo njega. Treba izaci na teren dati sve od sebe i pobediti ili izgubiti pa posle sa Amerima kad god u krajnjoj liniji zlato je vazno a sad da li srebro ili bronza isto je a ako nemamo kvalitet za medalju onda je opet bolje da odigramo posteno a ne da se provlacimo... Pa koliko smo samo pljuvali Spance kad su namerno gubili da bi sad radili isto, nema smisla...

avatar
Gigi Datome
Wednesday, 10.08.2016
11:55

Ako i oni i mi svesno budemo zeleli da izgubimo veceras, to ce biti grozno za gledanje.

avatar
MAX-BET Tips
Wednesday, 10.08.2016
14:08
avatar
Juventino SS
Wednesday, 10.08.2016
11:53

Treba izgubiti :D

avatar
Никола Макљеновић
Wednesday, 10.08.2016
11:51

Ovde se prica kao da smo toliko bolji od Francuske da mozemo da biramo da li gubimo ili dobijamo. Mislim da i da ne kalkulisemo, dosadasnjom igrom ne mozemo da ih dobijemo.

avatar
Wednesday, 10.08.2016
12:35

Jesi li ti gledao njihove utakmice? :-D

avatar
Bat
Wednesday, 10.08.2016
11:45

mislim da nasi nece kalkulisati..za francuze nisam siguran..odigrati posteno..ja se nadam da cemo podici formu i doci do polufinala ,pa neka se borimo za 3 mesto mada je to sad daleko idemo korak po korak..

avatar
valdy
Wednesday, 10.08.2016
13:15

sa onakvom igrom,kao protiv Australije koja je prosečna fajterska ekipa,nemamo šta da tražimo ni u 1/4 finalu...

avatar
Steffi
Wednesday, 10.08.2016
11:42

Ne smemo da ih dobijemo!

avatar
zmajkula
Wednesday, 10.08.2016
12:01

U inat svima dobijamo!

avatar
Steffi
Wednesday, 10.08.2016
16:10

Pa da, samo covek koji nema mozga moze reci tako nesto.

avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Wednesday, 10.08.2016
13:54