Prva pobeda Kolmana na 100 metara posle isteka suspenzije

Autor: Milovan Longinov
nedelja 08.05.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net, Beta

Pobeda posle dopinga.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Svetski šampion na 100 metara, Amerikanac Kristijan Kolman pobedio je danas na atletskom mitingu u Tokiju, u svojoj prvoj trci u ovoj disciplini nakon isteka 18-mesečne suspenzije zbog kršenja doping pravila.

Kolman, koji se u januaru vratio takmičenjima, pobedio je rezultatom 10,09 sekundi i iza sebe ostavio Japanca Jukija Koikea (10,22) i Australijanca Rohana Brauninga (10,23).

Amerikanac je daleko od najboljeg rezultata ove sezone koji je postavio Kenijac Ferninand Omanjila u Najrobiju (9,85 sekundi), ali je ipak bio zadovoljan posle trke.

"Osećam se veoma dobro. Uzbudjen sam što sam otvorio sezonu dobrim vremenom. To je definitivno nešto što mogu nastaviti da gradim", rekao je Kolman posle trke.

Kolman nije pao na doping testu, ali u roku od 12 meseci tri puta nije bio na navedenoj lokaciji kako bi dao uzorak za testiranje zbog čega mu je izrečena dvogodišnja suspenzija, počev od 14. maja 2020. godine.

Kazna mu je potom smanjena za šest meseci, ali ni posle tog smanjenja nije mogao da učestvuje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke