Sjajne vesti, Srbija na EP!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 05.02.2021.
22:58
Izvor: Sportske.net

Belgijanci nam olakšali posao.

RSS/Zoran Bogaroski
RSS/Zoran Bogaroski

Povezane vesti

EHF će uskoro objaviti da je Srbija na Evropskom prvenstvu. 

Naša reprezentacija nakon tri odigrane utakmice ima 5 bodova (pobeda i remi sa Francuzima i pobeda nad Grčkom), dok Francuzi imaju 1, Grci i Belgijanci niti jedan bod, ali su Belgijanci već odustali zbog problema sa koronavirusom. 

"Sa gorčinom morali smo da obavestimo EHF da odustajemo od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Uradili smo sve, tražili odlaganje mečeva, ali svesni smo da EHF mora da poštuje svoj kalendar. Nažalost, stvari su sada potpuno jasne, Crveni vukovi neće moći da igraju utakmice kvalifikacija za EP ove godine. Odluku smo doneli posle konsultacija sa igračima, stručnim štabom, ljudima iz saveza. Bilo bi neodgovorno da se posle svega momci po ubrzanom sistemu pripremaju za utakmice, time bismo rizikovali zdravlje igrača", rekao je Žan-Fransoa Anose, predsednik RS Belgije. 

Ovo znači i da je Srbija direktno na Evropskom prvenstvu, imajući u vidu da nam je ostao samo još jedan meč i to protiv reprezentacije Grčke u gostima.

Pored toga, Srbija će definitivno biti prva na kraju ovih kvalifikacija. 

Iz naše grupe čekamo i drugog učesnika EP, za to mesto će se boriti Francuzi i Grci. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 06.02.2021
01:43

Verovatno je zahtevalo mnogo napora dodati makar *u rukometu* u prvoj rečenici u kojoj se pominje plasman na Evropsko prvenstvo. EHF je Evropska Rukometna (Handball) Federacija. Novinari bi mogli malo više da se koncentrišu.