Dame, samo napred, pobeda je korak ka polufinalu! (16:15)

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 10.12.2016.
11:16
Izvor: Sportske.net

Ženska rukometna reprezentacija Srbije danas igra prvi meč u drugoj fazi Evropskog prvenstva u Švedskoj, pobeda bi značila ogroman korak ka plasmanu u polufinale.

Beta/Anders Wiklund / TT via AP
Beta/Anders Wiklund / TT via AP

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je prenela tri boda u drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, a u drugoj fazi prvi protivnik će joj biti reprezentacija Nemačke.

Meč je na programu danas od 16:15, možete ga gledati na RTS-u, ukoliko već niste u Geteborgu.

Izabranice Dragice Đurić će do kraja ovog šampionata morati da igraju bez Jelene Lavko koja je zadobila tešku povredu u meču sa domaćinom ovog turnira, već na samom startu utakmice je izneta sa terena i predstoji joj pauza od mesec dana.

Ipak, Srbija nije ostala sa samo jednim desnim bekom u sastavu, Marinom Dmitrović. Ekipi se priključila i Anđela Janjušević, jedna od najboljih mladih rukometašica Evrope i levoruka bombarderka, kako su je nazivali dok je branila boje kragujevačkog Radničkog. Jedini razlog zašto ona nije bila na spisku na ovom prvenstvu do samog kraja jeste njena teška povreda i oporavak od operacije, kao i činjenica da je u sezoni odigrala svega 20-ak minuta i da su joj potrebne utakmice da bi bila na najvišem nivou.

"Ponosna sam na ove devojke za sve što smo uradili do sada. Verujem da će tako ostati do kraja. Došli smo u Geteborg da se borimo za polufinale. Imamo tri boda, što nije malo, i to mi daje pravo da maštam i razmišljam o polufinalu", rekla je selektorka pred ovaj meč sa Nemicama.

Budimo uz naše rukometašice, vreme je da se vrate tamo gde i pripadaju, u sam vrh evropskog rukometa.


Ne propustite