Đerona: "Nije bilo lako vratiti se posle Norveške "

Autor: Mladen Heleta
subota 21.01.2023.
21:10
Izvor: Sportske.net

Srbija pobedila Argentinu.

Pedja Milosavljevic/Starsport.rs
Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Povezane vesti

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je večeras posle pobede nad Argentinom da "uopšte nije bilo lako vratiti se" posle poraza od Norveške u prethodnom kolu.

"Želim da čestitam Argentini na sjajnoj utakmici. Pre susreta smo pričali o karakteru ove ekipe i da neće biti ni malo lako izboriti se sa tim. Njihovu borbenost treba iskopirati u budućnosti i čestiti im na tome što daju više od sto odsto svojih mogućnosti bez obzira na rezultat i svih 60 minuta", rekao je Đerona.

Srbija je danas pobedila Argentinu sa 28:22, u meču drugog kola druge faze grupe 3 na Svetskom prvenstvu.

"Čestitao bih svojim igračima na pobedi jer uopšte nije bilo lako vratiti se posle poraza od Norveške. Ostaje nam da večeras navijamo za Holandiju protiv Nemačke i pripremimo se za poslednju utakmicu da završimo grupnu fazu na pravi način", dodao je on.

Srbija je u treća u grupi sa četiri boda i u slučaju pobede Holandije nad Nemačkom ostaće u trci za plasman u četvrtfinale. U tom slučaju bi morala da pobedi Holandiju, a da Nemčka izgubi od Norveške u poslednjem kolu.

"Vrlo važna pobeda za nas. Argentina je ekipa koja ima mnogo iskustva na velikim takmičenjima. Bilo je teško, posebno u prvom poluvremenu kada smo imali problema u napadu, ali u drugom delu igre smo igrali mnogo bolje i zasluženo slavili. Čestitam ekipi Argentine koja je igrala borbeno do samog kraja", izjavio je pivotnem reprezentacije Srbije Dragan Pešmalbek.

Reprezentaciju Srbije poslednji susret u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Katovicama očekuje u ponedeljak, 23. januara u 18 sati, a protivnik će joj biti Holandija.

Ne propustite