EP - Apelgrin 'spustio roletnu', drugi poraz Srbije

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 14.01.2018.
19:51
Izvor: Sportske.net

Muška rukometna reprezentacija Srbije upisala je drugi na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Nakon domaćina "Orlove" savladala i selekcija Švedske.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj čime je u velikoj meri umanjila svoje šanse da se domogne naredne faze takmičenja.

"Orlovi" su večeras u Splitu izgubili od selekcije Švedske rezultatom 30:25 (16:10) pa posle dva odigrana meča imaju skor 0-2.

Nerešiva enigma za naše najbolje rukometaše večeras je bio golman reprezentacije Švedske Mihael Apelgrin koji je sa 25 odbrana izrastao u junaka utakmice.

Izabranici Jovice Cvetkovića uspeli su da prikažu bolju igru u odnosu na prvi meč sa Hrvatskom, pogotovu se to odnosi na nastavak meča kada je izvedeno dosta kontranapada, ali je ponovo bilo mnogo loših trenutaka.

Na deset minuta pre kraja Srbija je prišla protivniku na dva gola zaostatka, a onda je Apelgrin skinuo zicer Petru Nenadiću, da bi već u sledećem napadu Marsenić dobio isključenje što je praktično bio prelomni momenat na meču. Odmah je stigla kazna u vidu gola Šveđana ali treba reći da ni tu nije bio kraj nadanjima.

Pet minuta pre kraja Srbija je imala dva rukometaša više na terenu, ali ni to nije bilo dovoljno da se osmisli pravo rešenje u napadu i da se dođe do realizacije.

Na kraju zaslužena pobeda Šveđana. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Albin Lagergrin sa 5 golova iz pet pokušaja, a pratili su ga Lukas Nilson, Johan Jakobson i Niklas Ekberg sa po četiri pogotka.

Naš nacionalni tim predvodio je Nemanja Ilić sa 5 golova iz šest pokušaja, a pratio ga je Petar Nenadić sa 4 gola.

Narednu utakmicu u Grupi A Srbija igra 16. januara protiv selekcije Islanda koja večeras treba da odmeri snage sa Hrvatskom.


Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Monday, 15.01.2018
10:01

Ocekivano lose. Sistem koji igramo godinama unazad odavno je prevazidjen. U odbrani tanko, u napadu bezidejno. Ma mozes da nam das i tri igraca vise, ne umemo da se snadjemo. Ista stvar i sa zenskim rukometom. Jedino mi nije jasno na osnovu cega nas strucni stab sve vreme gaji neki optimizam? Pa cak i sada. Inace, stvar je prosta. Dovesti nakog Danca ili Svedjanina da nas trenira, igraci nam uopste nisu losi, i to je to.

avatar
Sunday, 14.01.2018
20:59

Брука ! Првих седам минута исто толико примљених голова, касније се њихов голман разбранио, криминалне грешке у моментима када је то недопустиво ! Не кажем да сам превише очекивао од ове утакмице, али неке глупости које су прављене ни под разно не разумем !

avatar
Paris Saint Germain
Sunday, 14.01.2018
20:57

bruka i sramota. treba im oduzeti pasose i odreci se ovog tima. nadam se da necete vise izvstavati sa ovog EP.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 14.01.2018
20:57

Ovim treba oduzeti pasos i zabraniti im ulazak u zemlju, a onima koji imaju nacionalne penzije (Markovic, Vujin, Sesum i ne znam dal ima jos neko) oduzeti im.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Sunday, 14.01.2018
23:57

Ako je imaju njih trojica, imaju i Nenadic i Beljanski.

avatar
Amar Zornic
Sunday, 14.01.2018
20:57

Nmg da verujem sta je sve Apelgren skinuo veceras , 20 odbrana zaista fenomenalan je bio . Odlicno drugo poluvreme za nas u kojem smo zamalo okrenuli veliki minus , cim smo ukljucili krila i kontre video se napredak i par smo imala 1 ili 2 gola zaostatka . Na kraju kontra nenadica za 1 gol razlike - promasaj i probijanje Djordjica sa dva igraca vise odlucili mec . Moze se reci da smo vec ispali jer imamo gol razliku -15 , jedino da hrvati posteno raznesu Island

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Sunday, 14.01.2018
20:54

Sva sreca pa sam gledao tek od 48:00, jedna od pametnijih odluka u poslednje vreme. Ne mogu da verujem da nismo grizli do poslednje sekunde, sad moramo da pobedimo Island cetiri razlike za 3. mesto.