EP - Kraj neizvesnosti, Slovenci doneli odluku!

Autor: Beta Beta
sreda 17.01.2018.
17:15
Izvor: Beta

Posle najava o odustajanju sa Evropskog prvenstva, ovo je njihova konačna odluka.

BETAPHOTO/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC/MO
BETAPHOTO/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC/MO

Povezane vesti

Rukometni savez Slovenije (RZS) odlučio je danas da će reprezentacija te zemlje nastaviti takmičenje na Evropskom prvenstvu i da će igrati utakmicu trećeg kola Grupe C protiv Crne Gore.

Slovenačka delegacija zapretila je napuštanjem Evropskog prvenstva pošto je, po njihovom mišljenju, grubo oštećena u oba dosadašnja meča, u porazu od Makedonije i remiju protiv Nemačke.

Posle utakmice protiv Nemačke, koja je okončana kontroverznom odlukom litvanskih sudija koji su dosudili sedmerac za Nemačku po isteku vremena, a posle 10-minutnog gledanja snimka, Slovenija je uložila žalbu na sudjenje, ali je Evropska rukometna federacija (EHF) tu žalbu odbila.

RZS je potom najavio žalbu Sudu za sportsku arbitražu, a razmatrana je i mogućnost napuštanja šampionata Evrope.

Predsedništvo RZS-a je danas zaključilo da bi u slučaju demonstrativnog napuštanja takmičenja posledice bile preteške jer bi EHF sigurno na neko vreme zabranio svim slovenačkim reprezentacijama učestvovanje u svim takmičenjima koja se pod okriljem te organizacije, prenela je Hina.

Uoči utakmica trećeg kola u Grupi C, na vrhu je Makedonija s četiri boda, druga Nemačka ima tri, treća Slovenija jedan, a posljednja Crna Gora je bez bodova.

Makedonija i Nemačka su već osigurale plasman u drugi krug, dok će o trećem putniku u Varaždin Slovenija i Crna Gora odlučivati u medjusobnom susretu. Crnoj Gori "igra" samo pobeda, dok je Sloveniji dovoljan i remi.

Utakmica Slovenija - Crna Gora igra se večeras od 20.30.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Wednesday, 17.01.2018
18:39

Kao sto sam rekao i u ranijim komentarima na ovu vest. Uvek prete istupanjem, ali nikad niko nece istupiti i to je cinjenica.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Wednesday, 17.01.2018
21:52

Mi ni toliko ne smemo, ni u jednom sportu.