Posle Srbije i Hrvatska srušila prvakinje sveta! Šta nam treba za prolaz dalje?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.12.2020.
20:40
Izvor: Sportske.net

Poslednje kolo biće veoma uzbudljivo.

Beta/Hendrik Schmidt/dpa via AP
Beta/Hendrik Schmidt/dpa via AP

Povezane vesti

Kompletirano je drugo kolo Grupe C na Evropskom prvenstvu za rukometašice, gde je posle ubedljive pobede Mađarske nad Srbijom (38:26), Hrvatska savladala favorizovanu Holandiju sa 27:25.

Porazi Holanđanki, aktuelnih prvakinja sveta su svakako najveća iznenađenja od početka šampionata. Podsetimo, sinoć je Srbija uspela da napravi veliki preokret i dobije Holanđanke sa 29:25, a večeras je Hrvatska upisala i drugu pobedu i posle drugog kola nalazi se na čelu tabele sa maksimalnim učinkom.

U poslednjem kolu sastaće se Srbija - Hrvatska i Mađarska - Holandija, kada ćemo saznati koje tri selekcije iz ove grupe će se plasirati u drugu fazu takmičenja.

Ukoliko Holandija ni u trećem kolu ne ostvari pobedu, Srbija će se plasirati u drugu fazu bez obzira na rezultat sa Hrvatskom, u suprotnom će nam biti potreban bar bod protiv Hrvatske za prolaz dalje.

Najnepovoljniji je slučaj da Holandija savlada Mađarsku, a da Srbija izgubi od Hrvatske, jer bi se tada stvorio krug između Srbije, Mađarske i Holandije u kom bi svaka od ove tri ekipe imale po jednu pobedu, pa bi odlučivala gol-razlika, a naša reprezentacija ju je baš pokvarila večerašnjim ubedljivim porazom od Mađarske.

Ipak, nadamo se da će naša reprezentacija do meča protiv Hrvatske povratiti neophodnu svežinu i da će ponoviti igru iz drugog poluvremena meča sa Holandijom. Ako tako bude, za plasman u sledeću fazu ne bi trebalo da previše brinemo.
-
Baner

Ne propustite