Rukometne legende ogorčene: ''Srbijo, stidi se!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.11.2015.
11:00
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Dvojica proslavljenih srpskih rukometaša Igor Butulija i Nedeljko Jovanović ogorčeni su na Rukometni savez, ali i na ministarstvo, kao i na neke svoje kolege, jer se nisu pojavili na sahrani legendarnog trenera Jezdimira Stankovića.

rkcrvenazvezda.rs
rkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Pre nepunih mesec dana, nekadašnji selektor naše muške, ali i ženske reprezentacije Jezdimir Stanković preminuo je u 77. godini života, a slika koju su doživeli na njegovoj sahrani u Kragujevcu šokirala je njegove nekadašnje učenike Nedeljka Jovanovića i Igora Butuliju.

Njih dvojica su na tu temu govorili u intervjuu današnjem ''Blicu'', ne krijući ogorčenje što jednog od najzaslužnijih ljudi za razvoj rukometa u našoj zemlji nije ispratio niko od čelnih ljuudi Rukometnog saveza Srbije.

''Kada smo došli u kapelu, zatekli smo samo kovčeg. Strašno. Jezivo! Nijedan bivši rukometaš, a profesor ih je stvorio najmanje 30! Nijedan čovek iz Saveza. Gde su predsednik Velimir Marjanović, gde je generalni sekretar Boža Đurković?

Bilo ko, da odaju počast legendi, utemeljivaču srpskog rukometa! Život je dao ovoj igri, a od nje na kraju nije dobio ništa. Pa bar jedan autobus da je organizovan... Ništa'',
objašnjava Nedeljko Jovanović.

Jovanoviću i Butuliji je prosto neverovatno da i na internetu gotovo da nije bilo vesti o smrti proslavljenog stručnjaka, koga su uporedili sa nedavno preminulom košarkaškom legendom, Rankom Žeravicom.

''Jezda je bio naš Žeravica! Vizionar, stvaralac, možda najveće ime koje smo imali. Ljudi, jedan venac iz Rukometnog saveza niko nije poslao! Oni i ne znaju ko je Jezda, uz Tutu Živkovića i Branimira Pokrajca nešto najsvetlije što smo imali. Na internetu ne možete da nađete vest da je sahranjen. Preko noći su ga zaboravili.

Pa je l‘ taj Kragujevac na kraju sveta? Nemaju ljudskost, ideju, viziju, strategiju, sistem. Nemaju ništa! Samo sramotu. Ovo je nenormalno, ugasiće nam rukomet'',
ističe Butulija.

Razočarani su i što na sahrani nije bilo ministra Vanje Udovičića, ali ni Predraga Peruničića ili Veselina Vujovića...

''Vujovića je Jezda uzeo kao trećeg beka s Cetinja i od njega napravio najboljeg igrača u istoriji. Trebalo je bar da se oglasi. Gde je saopštenje ministra Vanje Udovičića?

Razumem i da neki nemaju novca, ali sedi u autobus i odaj poslednju poštu čoveku. Pa, taj te je stvorio! Tako će sutra tebi neko. To je ljudskost. Sada je gotovo, ali da se bar malo spere bruka treba nazvati Kup, neki trofej ili kamp po tom čoveku'',
predlaže Butulija, a prenosi ''Blic''.

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ninoslav Krejic
Sunday, 08.11.2015
15:06

Jao nemam reci bruka i sramota ucitelju rukometa da se sve ovako vrati pa zar je to zasluzio rukometne bivse legende neka se stide nakupili se para u inostranstvu i bas ih briga za Jezdu jao jao pa kakva smo mi to nacija.Jezdo pocivaj u miru i neka ti je laka crna zemlja R.I.P.

avatar
ppera 1
Sunday, 08.11.2015
14:19

Zahvaljujući ovom tekstu, tek nakon mesec dana, saznajem da je preminuo Jezda, legenda srpskog i jugoslovenskog rukometa. Ima li veće dno od ovoga? Čovek je ne samo zaslužio stotine rukometnih radnika i rukometaša tih generacija na sahrani, nego i bar jednu specijalnu emisiju na RTS-u, koju bi reprizirali bar 2-3 puta. Užas... da čovek ne poveruje... :((((((

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Sunday, 08.11.2015
14:43

Isto tako se i ja osecam...

avatar
pjer
Sunday, 08.11.2015
13:47

Igore propao nam je rukomet od kad si otisao ..

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Sunday, 08.11.2015
12:15

I ko vise drzi onog Boskovica na klupi zenske rukometne reprezentacije - BRUKA I SRAMOTA!!!

avatar
Sasa1988
Sunday, 08.11.2015
13:03

To se i ja pitam, unisti dijevojke.

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Sunday, 08.11.2015
13:31

Sramota, bre...

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Sunday, 08.11.2015
12:14

Sve je to bagra ona poslednja, rukomet je samo blaza dimenzija fudbala (po onom veoma losem aspektu, naravno), ni taj Vujovic evidentno i sigurno nije dobar covek, prodao je nas protiv hrvata!