Dragan Stojković: "Spisak? Ništa ne bih menjao"

Autor: Beta Beta
utorak 29.05.2018.
21:55
Izvor: Beta

Peta Zvezdina zvezda Dragan Stojković rekao je danas da je srpski reprezentativni fudbal odličan, da ekipa ima odredjeni kvalitet, ali da može bolje.

EPA PHOTO EFE/RAFAEL DIAZ PINEDA/ell/bw
EPA PHOTO EFE/RAFAEL DIAZ PINEDA/ell/bw

Povezane vesti

Peta Zvezdina zvezda Dragan Stojković rekao je danas da je srpski reprezentativni fudbal odličan, da ekipa ima odredjeni kvalitet, ali da može bolje.

"Srpski fudbal je odličan, ako se gleda reprezentativni. Imamo uspeh posle osam sušnih godina. Što se tiče sastava, ništa ne bih menjao. Ekipa poseduje određeni kvalitet, taj uspeh ne može niko da oduzme. Da li mislim da možemo da budemo bolji? Mislim da da", rekao je Stojković gostujući na televiziji Prva.

Stojković je kazao da vidi reprezentaciju Srbije u drugoj fazi Svetskog prvenstva i da ne može da kaže da je u podredjenoj ulozi u grupi sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

"Imaju dovoljno vremena da se spreme. Sve je bitno, atmosfera, kvalitetan rad, vizija... Kolektiv je veoma bitna stvar, sve je povezano", kazao je Stojković.

Posle smene Slavoljuba Muslina, pominjalo se da će Stojković možda preuzeti reprezentaciju Srbije, ali do saradnje nije došlo.

"Živimo u modernom svetu problema, kada nema vremena da se misli šta će biti sutra. Imate neki papir koji ste potpisali, ugovor koji vas obavezuje prema poslodavcu. Sve druge želje, zahtevi, sve je to u domenu nagadjanja", rekao je Stojković.

On je trenutno trener kineskog kluba Guangdžou RF.

"Profesionalni izazovi vas vode negde. Moj put je izgleda ta Azija, posle Japana je došla Kina. Nema previše emocija. Traže samo da radite svoj posao, a izgleda da ga ja dobro radim čim me zovu i žele", naveo je i uz osmeh dodao da je posle ordena u Japanu blizu da isto priznanje dobije i u Kini.

Njegov nekadašnji klub Crvena zvezda pre tačno 27 godina postao je šampion Evrope, u utakmici protiv Olimpik Marseja za koji je tada igrao.

"Te stvari se ne zaboravljaju. Kada sam odlazio iz Zvezde napravljen je koktel na stadionu. Rekao sam ljudi, mogu da vam poželim da se vidimo u finalu. Kada su mi javili da je Zvezda pobedila Bajern u Minhenu, 99,99 odsto smo u finalu. Čudan osećaj, pomešane emocije. S jedne strane si profesionalac, s druge da ne pričamo... Bio sam presrećan, ne mogu da krijem emocije. Bilo je čudno pre utakmice kada sam sve te igrače video na terenu. Pitao sam ih gde ste vi došli. Nisam učestvovao u 'fulu'", ispričao je popularni "Piksi".

Zvezda je pobedila na penale, a Stojković je tada odbio da izvede jedanaesterac za francuski klub.

"Osećaj je bio veoma čudan pred utakmicu i na dan same utakmice. Morate biti svesni posla kojim se bavite, a emocije ostavljate po strani. Kaže se samo: 'neću da šutiram penal', oni pitaju zašto kako, a ja odgovorim 'pa neću'", kazao je Stojković i dodao da zbog toga nije imao posledica i da smatra da je to bila dobra odluka.

Naveo je da je trebalo da bude u postavi, ali da nije bio u timu i da je "neko odlučio" da ne počne, pa je igrao samo 12 minuta u drugom produžetku u Bariju.

Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Wednesday, 30.05.2018
10:48

Dmitrovic (Rajkovic, Stojkovic, Jovanovic)- KAPITEN Ivanovic (Basta/Gajic), Milenkovic (Pejcinovic), Subotic/Veljkovic (Spajic, Nastasic/Tosic), Kolarov (Obradovic)- Maksimovic (Gudelj, Lukic), Matic (Radoja/Milivojevic/Fejsa)- Sulejmani (Zivkovic), Milinkovic-Savic (Tadic, *27 Pantic), Ljajic (Gacinovic, Kostic/Radonjic)- Mitrovic (Jovic, Prijovic). Ovde imamo 35 nasih najboljih igraca, kada bismo (opet) skracivali na 27, otpali bi Gajic ili Basta, Tosic ili Obradovic, Subotic (naravno, iz banalnih i neshvatljivih mi razloga koji su skroz nefudbalske prirode), Fejsa, Milivojevic ili Radoja, Pantic, Radonjic i Kostic. Posle toga jos i (cetvrti) golman, Nastasic ili Spajic, Obradovic ili D. Tosic i Lukic/Gudelj ili Gacinovic- ovo poslednje ako hocemo cak tri spica.

avatar
prike
Wednesday, 30.05.2018
09:00

Budimo realni. Da je od pocetka igrao u Bariju, nista od titule. Umalo da i tih 12 minuta bude dovoljno. Sva sreca pa ga u onih par maestralnih akcija saigraci nisu razumeli.

avatar
Lav
Tuesday, 29.05.2018
23:51

Bogu hvala sto nisi igrao u Bariju.. I tih 12 min sam jedva preziveo ( Pogotovo kad si, ne secam se tacno koga, jednog na gol liniji zalomio i vratio povratnu )

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 29.05.2018
23:24

Dobar si Piksi,ali ovde nas ubedjuju da to nije to,da treba menjati,ipak ljudi koji se nikada nisu bavili bilo kojim profesionalnim sportom bolje razumeju od tebe. Kazu Jojica treba umesto Radonjica,jer Radonjic igra u nasoj ligi,a Jojica mogu JEDINO zvati zbog igara u nasoj ligi,jer van iste,ima ucinak kao da ne igra,sto je manje vise tacno. Stojkovic koga se stide svi klubovi van Srbije koji su ga kupili treba da brani,ispred maltene najboljeg golmana spanske lige,da ne pricamo o tome da se slucajno ne pozove,a jos je ove sezone imao 3-4 greske ranga Karijusa. Za ne poverovati...

avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 29.05.2018
22:24

Gospodin i legenda. Dva visketa za mene i Pikseta a za devojke soci.

avatar
JAKOBREEE
Tuesday, 29.05.2018
22:04

Haha pa pametan covek rekao jedinu opciju i sto je imao da kaze. Nece da se mesa. Sta ste ocekivali da na televiziji kaze da nece da vodi Radoju a da bi pozvao na primer Sulejmanija? Pa Piksi zna kako se prica nije on tupavi pijani navijac koj sta na um to na drum.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Wednesday, 30.05.2018
07:59

Radoju ili Radonju?