Dzjuba: "Bog fudbala je ovog puta pogledao Rusiju"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 01.07.2018.
21:57
Izvor: Sportske.net

Strelac jedinog gola priznao da je bio prestravljen pred šutiranje penala.

EPA/ FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Rusija je danas imala nešto više od 20 odsto poseda lopte, ali je zadržala Španiju na 1:1 i posle toga prošla na penale. Taj jedan gol postignut je sa bele tačke, a njegov strelac Artjom Dzjuba priznao je da je bio prestravljen pre šutiranja, ali da se bog fudbala ovog puta smilovao na Ruse.

"Stvarno smo srećni, jer je cela naša zemlja ponosna na nas. To nam je najvažnije. Slavili smo i slavićemo, ovo je naš poklon našoj zemlji i nama samima. Hvala vam svima! Ovo je čarobno, fenomenalno", govorio je nasmejani Dzjuba.

On je ostao pred novinarima pošto je većina njegovih saigrača pobegla uz smeh od predstavnika "sedme sile", ali on je morao da ostane. Rusija je pobedila jer je kod izvođenja penala Igor Akinfejev odbranio dva šuta Španaca.

"Bila je velika borba na terenu, stvarno smo se borili, bilo je iscrpljujuće, bilo je teško igrati, ali verovali smo u Igora. Rekli smo da će da odbrani četiri, ali i dva su bila dovoljna, haha", pričao je nasmjeni Dzjuba.

Kako to da si ti šutirao penal? Je l' to bio dogovor od ranije?

"Ne, ne, ne, nije bilo planirano, ali su mi svi rekli da to uradim. Pogledao sam samo okolo i rekao 'dobro, što da ne?' Bio sam preplašen, jer je ceo svet gledao. Rekao sam 'joj, bože, sad ću da pogrešim i ceo svet će da vidi', ali hvala bogu…Bog fudbala toliko dugo nije bio dobar prema nama, imali smo mnogo loše sreće, ali danas je poseban dan, danas nas je pogledao. Velika stvar se desila i sada imamo velike mogućnosti", rekao je Dzjuba.

Ne propustite