Engleska i Belgija, kako danas izgubiti utakmicu i biti drugi u grupi?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 28.06.2018.
11:12
Izvor: Sportske.net

Danas se završava grupna faza Mundijala, teško je zaista videti šta će se desiti, ali jedno je sigurno niko od ove dve reprezentacije ne želi da bude pobednik grupe.

EPA/ROMAN PILIPEY
EPA/ROMAN PILIPEY

Povezane vesti

Izjednačeni su u svemu, bodovima, gol razlici, broju postignutih i datih golova, dakle, remi nas ostavlja u situaciji u kojoj je nekada odlučivao novčić, a danas broj kartona. Verovatno će se i jedni i drugi potruditi da ih dobiju što više kako bi završili drugi u grupi.


Pobednik grupe ide na Japan, Senegal ili Kolumbiju, tu se ne zna rasplet, drugoplasirani naravno na pobednika pomenute grupe u kojoj sva tri tima imaju šansu, Poljska je već ispala. U najboljoj situaciji je Japan, igraju sa Poljacima kojima ne treba ništa, a sa bodom bi sigurno prošli. Ali, rasterećeni Poljaci svakako se neće predati, dok poraženi iz duela Senegala i Kolumbije verovatno ide kući.

Tu je mnogo kombinacija, ali ovde se ne radi o osmini finala.

U pitanju je četvrtfinale. Naime, ko bude drugi, Engleska ili Belgija imaće lakši raspored, makar tako računaju. Jer, u četvrtfinalu bi taj drugoplasirani pod pretpostavkom da dobije u osmini finala išao na pobednika meča Švedske i Švajcarske dok bi pobednik grupe morao na Brazil ili Meksiko.

Ali, kalkulatori su u rukama, bilo kako bilo, znaćemo i poslednja dva para osmine finala danas, sledi posle dan pauze, a u subotu ono pravo, dani derbija, Francuska protiv Argentine, Portugal u duelu sa Urugvajem...

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ton4i
Thursday, 28.06.2018
14:38

..i na kraju Svica se progura do polufinala sa Spanijom,koja ce u finalu sa Brazilom.Ocekujem opet napise tipa "mec sa Svedskom bice kao prijateljski,zna se da su obe zemlje vrlo multi kulturalne".

avatar
Los Vikingos
Thursday, 28.06.2018
14:14

Pa Japan nije siguran da ce biti prvi, a to svakako nema veze, ko god da im padne, Englezi i Belgijanci su favoriti. Ne vidim potrebu za ovim.

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 28.06.2018
19:52

Jesi li citao tekst uopste? Poenta je u rivalu u cetvrtfinalu, nije isto Svedska-Svajcarska ili Brazil-Meksiko!

avatar
Stefan Lazović
Thursday, 28.06.2018
12:03

Jako je lose sto se zna ko na koga i u koji deo kostura ide. Zreb posle grupa bi u mnogome to popravio. Ovako, mnogo timova kalkulise u poslednjem kolu.

avatar
Thursday, 28.06.2018
15:20

Врло често читам то али, иако се на први поглед чини фер и узбудљиво, није. У том случају би се у суботу могле састати репрезентација која је групну фазу завршила у понедељак и репрезентација која је завршава данас. С обзиром да се осмине финала протежу на четири дана, значи да би опет могло доћи до тога да једна репрезентација има три дана више одмора од противника за четврт-финале. То никако не би било фер.

avatar
Stefan Lazović
Thursday, 28.06.2018
18:11

U pravu si, vidis to mi nije palo na pamet :D