FSS priložio sedam video snimaka protiv Briha!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.06.2018.
23:53
Izvor: Sportske.net

Fudbalski savez Srbije večeras se oglasio saopštenjem povodom jučerašnjih dešavanja na utakmici protiv Švajcarske u Kalinjingradu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Kako je ranije i najavljeno, FSS je uputio zvaničnu žalbu FIFA i zbog propusta sudije Feliksa Briha na štetu reprezentacije naše zemlje, ali i zbog skandaloznog ponašanja pojedinih reprezentativaca Švajcarske.

Sve je potkrepljeno i odgovarajućim video snimcima, a u nastavku je kompletno saopštenje FSS koje prenosimo u celini.

''Fudbalski savez Srbije uputio je danas žalbu FIFA posle pristrasne arbitraže nemačkog sudije Feliksa Briha u meču 2.kola Grupe E između Srbije i Švajcarske.  Brojni izveštaji vodećih svetskih medija, a posebno video snimci svih spornih situacija u toku meča, govore u prilog činjenici da smo na toj utakmici teško oštećeni.

Uz napomenu da nam je nejasno kako je nemački sudija uopšte mogao da bude delegiran da sudi utakmicu između Švajcarske i Srbije, kada je opštepoznato da je jedan od švajcarskih konfederalnih kantona nemački kanton, FIFA smo priložili sve dokaze koji jasno ukazuju na mnoge propuste.

Posle detaljne analize svih spornih detalja sa utakmice FIFA smo priložili sedam video snimaka koji jasno pokazuju tendenciju u presuđivanju sudije Briha na štetu naše reprezentacije.

Na priloženim snimcima jasno se vidi neujednačen kriterijum prilikom dodeljivanja žutih kartona kada je većini naših ključnih igrača olako dodelio javne opomene, a da za iste ili slične situacije to nije činio na drugoj strani. Najteži propust odnosi se na nedosuđivanje kaznenog udarca nad Mitrovićem pri rezultatu 1:1 koji je mogao da prelomi utakmicu u našu korist.

Penal koji je ceo svet video, a samo Brih nije, morao je biti predmet VAR analize.

Na ovom svetskom prvenstvu VAR tehnologija je korišćena na svim utakmicama i njene prednosti primenjene su u brojnim spornim situacijama.

Pitamo se zbog čega je Srbija jedina reprezentacija na Svetskom prvenstvu na čiju štetu je sudija doneo odluku da ignoriše sporne situacije.

Ako se uzme u obzir činjenica da je postojala slična situacija i na meču sa Kostarikom, kao i činjenica da je za mnogo blaži prekršaj selekciji Hrvatske u meču protiv Nigerije dosuđen kazneni udarac, koji je potvrđen VAR-om, onda se opravdano postavlja pitanje da li je reč o dvostrukim standardima i da li se VAR sistem upotrebljava selektivno?''

Podsetimo, FIFA je u međuvremenu pokrenula postupke i protiv Švajcaraca, ali i protiv našeg selektora Krstajića, kao i našeg Saveza zbog ponašanja dela navijača. Opširnije o tome čitajte u prilogu.

-

Ne propustite

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grobaris Totalitare
Sunday, 24.06.2018
13:55

Fifa je njima za tu utakmicu 45 dana ranije nasla sudiju,dzaba zalba

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 24.06.2018
14:26
avatar
Andja Andja
Sunday, 24.06.2018
12:33

Paa Svajcarci da nisu imali pomoc sudija pakovali bi kofere,kako niko ne spominje gol protiv Brazila nakon faula nad Mirandom,ocigledno da je Svica u osmini finala i pre igranja utakmica grupne faze.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 24.06.2018
14:26

Ja bogami spominjem.

avatar
Poznavalac
Sunday, 24.06.2018
10:45

klasicna zamena teza,treba biti realan..jesmo imali lose sudjenje ali igrom nismo ni zasluzili realno bolji rezultat..sada se vracamo opet srpskim obicajima da nam je neko drugi uvek kriv i ne priznajemo da smo mozda lose odigrali i da nazalost vise nismo ni zasluzili..protivnik je kontrolisao igru,imao posed lopte i bilo je pitanje trenutka kada ce preokrenuti..matica,milivojevica i sergeja na sredini svaka ekipa nadigra,narocito je sergej veliko razocarenje sa svojim trckarenjem u istom ritmu 90minuta,bez ijednog sprita,oduzete lopte,driblinga..cini mi se da je on tip igraca slican dejanu stankovicu i novinari pokusavaju da naprave od njega piksija ili sl..

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 24.06.2018
09:39
avatar
Al(a)din
Sunday, 24.06.2018
09:03

Nakon ovoga saopstenja, bice FSS kaznjen

avatar
xman
Sunday, 24.06.2018
08:33

Ne ocekujem da presude u nasu korist, ali makar smo se pobunili i nismo cutali, kao mnogo puta do sad..ajde momci, da pobijedite Brazil

avatar
myspace
Sunday, 24.06.2018
08:22

Od toga nema nista. Nego nekim cudom mi da dobijemo brazil, nisu ni oni sto su bili. Ali mora odlicna taktika. I svi koji su podbacili na klupu i dati sansu drugim igracima. Pa sta bude.

avatar
M_85
Sunday, 24.06.2018
02:39

Kaznice Briha nakon sto bude sudio finale prvenstva, tako sto ce mu dati neku funkciju u fifi. On ce kao biti utucen, a ovamo ce trljati ruke zadovoljno.

avatar
Srpska dijaspora
Sunday, 24.06.2018
02:26

Od svih tih osuda, na kraju ce osuditi Krstajica zbog izjave protiv sudjenja poslije utakmice... Zalosno...

avatar
-SCG-CG
Sunday, 24.06.2018
01:05

I jos jedna situacija kada je Gavranovic bio u ofsajdu,isti taj ofsajd je dosudjen tek posto je Gavranovic promasio gol. Da ga je dao nista od ofsajda ne bi bilo

avatar
Vlada Mutavi
Sunday, 24.06.2018
00:13

Ljudi, celni covek FIFE je svajcarac, a sediste FIFE je u Lozani (Svajcarska). Zar zaista ocekujete da FIFA sama sebe osudi? Pa to je susludo.

avatar
Stevan Mikša
Sunday, 24.06.2018
00:42

Pominjao sam da strahujem od toga da ce Svajcarska biti progurana zbog Infantina. Ona 2 dripca su potpuno nebitna. Ocigledno da fifa nije zelela Srbiju u nokaut fazi.

avatar
srpskaspartacrnagora
Sunday, 24.06.2018
00:52

Apsolutno. Sudija Brih, a glavni sudija za VAR je momak kojem je Brih mentor.