Krstajića tek sad boli glava, ne želi euforiju

Autor: Pavle Knežević
subota 09.06.2018.
20:50
Izvor: Sportske.net

Selektor kaže da je lepo pobediti, ali da tim ima mnogo toga da popravi. Pun hvale za Blekija i Sergeja, ali i ostale igrače

Epa/Dominik Angerer
Epa/Dominik Angerer

Povezane vesti

Bio je Mladen Krstajić zadovoljan posle pobede nad Bolivijom 5:1, ali je odmah istakao da nije sve bilo idealno i da tim ima mnogo toga da popravi do prve utakmice Svetskog prvenstva. Kaže da nema razloga za euforijom.

"Pre svega, hvala igračima na dobrom prilazu igri i navijačima na podršci. Mislim da je i prošla utakmica (poraz od Čilea 0:1) pokazala da je bilo i dobrih i loših stvari, a tako i ova utakmica nije merilo. Imali smo i dobrih i loših faza u igri, ali najbitnije je da idmeo sa većom dozom samopouzdanja. Ima, međutim, stvari koje treba da popravimo. Imamo sedam-osam dana da popravimo šta treba", rekao je Krstajić.

Srbija je pobedila 5:1, posle poraza. Slično je bilo u martu, kada je tim poražen od Maroka, a onda pobedio Nigeriju. Šta govori takva reakcija drugi put?

"Govori da je ekipa u fazi stvaranja. Ja sam rekao i pre početka priprema da su igrači odigrali više od 50 utakmica. Nije lako posle toga da se posle par dana odmora vratite u ritam priprema za veliko takmičenje. Očekivao sam da nećemo u prvoj utakmici pružiti sve što možemo jer smo bili umorni.

Bili smo sada za nijansu odmorniji, ali smo i dalje umorni. Imali smo loših stvari, ali bitno je smo dobili utakmicu i rezultat od 5:1 nas neće zavarati. Ne treba Srbija da ide u euforiju, svi treba na zmelji da dočekamo 17. jun i Kostariku
", rekao je Krstajić.

Šta je to što je bilo loše, a šta dobro?

"Treba u fazi odbrane bolje i brže da preuzimamo igrače, treba to da korigujemo, a to se ne može preko noći, nego na treningu. To je pitanje igrača na terenu, koji su svojim zalaganjem i htenjem želeli da urade ono što smo radili ovih desetak dana. Ono što je bilo bolje je što je bio tečniji pas, što smo manje držali loptu", rekao je Krstajić.

Mitrović je postigao het-trik, prvi u karijeri u dresu Srbije i prvi od kada se reprezentacija takmiči pod sadašnjim imenom.

"Drago mi je da je postigao tri gola. Kao i svaki napadač, ne mogu da kažem da zavisi od golova, ali kad oni igraju lošije ili ne daju gol, gleda se drugačije. Nadam se da mu nije poslednji het-trik u karijeri i da će uskoro da potvrdi svoj kvalitet", rekao je selektor.

Recite nam nešto o štoperima i defanzivnoj četvorci.

"Hteo sam da probam Baneta na desnom beku u prvom poluvremenu, a onda u drugom da uđe unutra. Nismo imali problema tu. Hteo sam Blekija da vidim kako funkcioniše sa Kolarovim. Nisam imao nikakav strah kako će se mali uklopiti, nije se osetilo da je mlađi desetak i nešto godina.

Nemam strah kad neko ima takav kvalitet. Drugo poluvreme smo kombinovali sa rukavinom. Tošića sam izveo jer je prvu utakmicu odigrao 90 minuta i nije bilo potrebe da sad igra celu. Milenković je mlad i mislim da nema problema da odigra dve cele utakmice", rekao je Krstajić.

Kako sprečiti Milenkovića da poleti posle dve ovako dobre utakmice?

"Nit je leteo, niti će poleteti. Ne sumnjam u njega, dečko je na zemlji, tako je vaspitan. Svaki trening radi kako treba. Već ga dobro poznajem", rekao je Krstajić.

Je l' vas podseća malo na vas kad ste bili mladi?

"Podseća me na Vidića", kratko kaže selektor.

Branislav Ivanović je pokazao da se oporavio, postigao je lep gol.

"Bitno je da se povratio, da je zdrav. Odradio je utakmicu kako sam očekivao", rekao je Krstajić.

Kako ekipu sad zadržati na zemlji posle pet golova?

"Dobijamo na samopouzdanju, svašta smo pretrpeli. Ne mislim sa vaše strane - i kad smo gubili bile su kritike koje su bile za podneti, ali svesni smo i sada kada smo dali pet golova da nije bila baš idealna igra. Bilo je delova utakmice gde nije bilo kako je trebalo. Bitno je da zadržimo atmosferu, to je temelj za ovih sedam-osam dana do prve utakmice", rekao je Krstajić.

Bilo je dosta rotacija u vezi, Milinković Savić je bio u rotaciji.

"Bilo je dosta polemike da li on može da igra tamo. Ja sam s njim razgovarao 15ak sekundi, pitao sam ga je l' može, on je rekao 'šefe, vi odlučujete, šta kažete, to igram'. Raduje me što je dokazao da može, raduje me što hoće i što je to odlično uradio", rekao je Krstajić.

Igrače možete zadržati na zemlji, ali znate i sami da će porasti očekivanja nacije i da euforija nije daleko...

"Sigurno će se podići euforija, ali nema potrebe. Tek treba da stavimo pečat za ono što smo prošli. ovo su nokaut utakmice, dobro je da idemo sa rezultatom kojim idemo, ali svesni smo da nismo neke faze odigrali kako treba. Dobro je što idemo u miru. Ne znam kako bi bilo da smo danas izgubili, jer u tim uslovima nije baš lako za rad", rekao je Krstajić.

Govorili ste ranije da vas stalno boli glava, je l' prestalo bar malo večeras?

"Ne. Boli me svaki dan, sad me još više boli glava", rekao je Krstajić uz osmeh.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Saturday, 09.06.2018
23:59

Hm, pobijedili smo Nigeriju, Boliviju i Kinu, remi protiv Koreje i porazi uz veoma losu igru od Maroka i Cilea. Meni to uopste ne djeluje kao razlog za euforiju, nego za zabrinutost. Jedino sto pristup na danasnjoj utakmici raduje, ako tako budemo igrali na SP - to je to, nista vise ne ocekujem.

avatar
MMK
Saturday, 09.06.2018
22:32

Ne bih bas rekao da je Sergej bio presrecan sto je igrao nazad, delovao mi je nezadovoljno na terenu. Sve u svemu momci su me odusevili, jeste da je protivnik bio slab, ali nisu bas na puno utakmica do sad ovoliko trcali i trudili se. Mozemo da se nadamo necemu na SP ako budu ovako igrali