Simultanka Ahmeda Muse, Nigerijci se ne predaju!

Autor: Nikola Miloradović
petak 22.06.2018.
18:56
Izvor: Sportske.net

Selekcija sa najlepšim dresovima pokalaza je da ume i da igra prelep fudbal.

EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Povezane vesti

Reprezentacija Nigerije slavila je na "Volgograd areni" protiv selekcije Islanda rezultatom 2:0 (0:0) i tako se popela na drugo mesto grupe D.

Nakon prvih 45 minuta nije se mogao naslutiti ovakav ishod.

Island je bio daleko bolji protivnik, pripretili su već u trećem minutu, Sigurdson je sjajno izveo slobodnjak, ali je Uzoho uspeo krajnjim naporom da sačuva mrežu i loptu pošalje u korner.

Bjarnason se u nastavku našao u dve dobre situacije, najpre ga je u 21. minutu izblokirala odbrana Nigerije, da bi 13 minuta kasnije šutirao preko gola.

Na kraju se na odmor otišlo bez golova, Nigerijci su imali loptu u svom posedu, ali nisu uspeli da za 45 minuta upute nijedan udarac ka golu rivala, dok je Island pet puta to učinio, lopta je u dva navrata išla u okvir, ali je Uzoho ostao nesavladan.

A onda, u nastavku, potpuno druga slika.

U 47. minutu Etebo je oprobao udarac, Haldarson je odlično intervenisao, zaradio je i ovacije sa tribina.

Samo dva minuta kasnije, bio je potpuno nemoćan. Iheanačo je povukao kontru Nigerije, prosledio je loptu desno do Mouzesa, ovaj je uputio centaršuta ka Musi, koji je majstorski prihvatio loptu, prijemom izbacio jednog defanzivca Islanda, a onda preciznim udarcem matirao Haldarsona za vođstvo afričke selekcije od 1:0.

Ahmed Musa
Foto: EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Nisu se zaustavljali Nigerijci, kojima je gol dao krila.

U 57. minutu, vezista Lestera Vilfred Ndidi sjajno šutira ka golu Islanda, ali je Haldarson njegov vrlo snažan udarac uspeo da ukroti i loptu pošalje u korner.

Nastavili su se pritisci Nigerije, Mouzes je u 66. minutu šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je bio neprecizan, da bi samo dva minuta kasnije Islanđani konačno prodisali, Gislason se našao u prilici, šutirao je sa ivice kaznenog prostora Nigerije, ali tik preko gola.

To je bio redak pokušaj Islanđana u nastavku, a samo pet minuta kasnije nova šansa za Nigeriju, novi fudbaler Brajtona Lion Balogun je šutirao glavom nakon kornera, lopta je prozujala iznad prečke.

Dva minuta kasnije, ponovo Musa. Sjajno je šutirao napadač Lestera sa ivice kaznenog prostora, Haldarson je bio savladan, ali je lopta pogodila prečku.

Ipak, manje od 60 sekundi kasnije, ponovo je Musa imao loptu u svojim nogama pred kaznenim prostorom rivala, napravio je pravi dar-mar u kaznenom prostoru Islanda, obišao je i golmana i na kraju pogodio nebranjenu mrežu za 2:0.

A onda, pet minuta kasnije, prekršaj Ebuehija u svom kaznenom prostoru, sudija je zatražio pomoć video tehnologije, pa je nakon pregledanja snimka dodelio jedanaesterac "Ledenima".

Sigurdson
Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Sigurdson je preuzeo odgovornost, ali je pritisak izvukao najgore iz veziste Evertona, koji loptu sa kreča šalje preko gola rivala.

U 88. minutu je Finbogason bio u dobroj prilici, ali je njegov šut iz dobre pozicije uspeo da ukroti Uzoho.

Na kraju pobeda Nigerije, sasvim zaslužena, sada su drugi u grupi D, iza Hrvatske i trenutno su u najboljoj situaciju da se uz naše zapadne komšije plasiraju u narednu rundu takmičenja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SL_Komedija
Friday, 22.06.2018
19:32

Island će teško do pobede, tako da Argentincima bilo koja pobeda 90% rešava stvar, nezasluženo, ali takva je grupa bila.

avatar
Kico14
Friday, 22.06.2018
19:16

I sta sad recimo ako Argentina dobije 2-0 Nigeriju a Island Hrvatsku 1-0. Ko prolazi dalje?

avatar
Friday, 22.06.2018
19:39

Islamd jel je Messy promasijo penai u diregtnom duelu

avatar
Marcos Alonso
Friday, 22.06.2018
19:40

Argentina zbog vise postignutih golovA

avatar
Marcos Alonso
Friday, 22.06.2018
19:02

To je Island svakog mogu da iznenade ali i od svakog da izgube primjer mec sa Hrvatskom pobjeda 1-0 u kvalifikacijama i mec sa Finskom poraz u kvalifikacijama

avatar
Boljava
Friday, 22.06.2018
22:10
avatar
Fan Celsija
Friday, 22.06.2018
19:01

Gledacemo fensi dresove i u 1/8 finala.

avatar
Marcos Alonso
Friday, 22.06.2018
18:59

Argentina poslednja u grupi lol Nigerija drugo poluvrijeme odlicno,tesko da ce ih dobiti argentina a pogotovu tesko da ce ih dobiti 2 razlike ako bude potrebno ukoliko Island pobjedi Hrvatsku 1 razlikd

avatar
II Plava Horda II
Friday, 22.06.2018
20:58

Nece se Hrvati brukati da dozvole poraz od ovih, iako mislim da ce izvesti mixovan sastav.