Žurka na Dešanovoj konferenciji

Autor: Beta Beta
nedelja 15.07.2018.
22:02
Izvor: Beta

Fudbalerima bi definitivno neko trebalo da objasni da ovakav vid proslava polako postaje dosadan i da bi mogli da budu inovativniji.

Epa/Facundo Arrizabalaga
Epa/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je da njegova ekipa u današnjem finalu Svetskog prvensta protiv Hrvatske nije prikazala najbolju igru ali da je pokazala da je psihički jaka zbog čega je i zaslužila da osvoji titulu.

Francuska je danas u finalu Mundijala u Rusiji pobedila Hrvatsku u Moskvi sa 4:2 i drugi put u istoriji postala prvak sveta.

"Nismo prikazali najbolju igru, ali smo pokazali psihičku snagu i zasluženo smo osvojili trofej. Zaista sam srećan zbog moje ekipe, nije uvek bilo lako, ali mnogo smo radili i slušali jedni druge. Oni će u naredne četiri godine biti na vrhu sveta", rekao je Dešan za TF1.

On je čestitao svim igračima, koji su pre dve godine na svom terenu izgubili u finalu Evropskog prvenstva od Portugala.

"Ovo je lepo, predivno za igrače. Ovo je mlada generacija, a neki su kao 19-godišnjaci prvaci sveta", rekao je Dešan misleći na Kilijana Mbapea, koji je proglašen za najboljeg mladog igrača turnira i postao je drugi najmlađi strelac u istoriji svetskih prvenstava.
  
Dešan je postao treći čovek koji je kao igrač i kao selektor osvojio Svetsko prvenstvo. On je rekao da ne razmišlja o tome, ali da je sigurno ponosan na tu činjenicu.

"Ovde sam da ispunim ciljeve, da osvajam titule. Mnogo nas je boleo poraz u finalu Evropskog prvenstva, ali mislim i da nam je koristio", dodao je Dešan.

"Ovo pripada igračima, oni su prvaci sveta, a mi (stručni štab) smo povezani. Mnogo, mnogo rada je uloženo a ovo je velika nagrada", naveo je selektor "trikolora".

Ekipa se u ponedeljak vraća u Pariz, a popodne će biti priređen doček na Jelisejskim poljima.

"Volimo ih, ponosni smo što smo Francuzi. Sastaćemo se sutra, ali možda ne svi. Živela republika", rekao je Dešan.

Konferenciju za medije na kojoj je Dešan svodio utiske nakon finala Mundijala prekinuli su reprezentativci Francuske. Oni su uradili već viđeno, ušli su u pres salu i počeli da polivaju selektora šampanjcem.

Usledilo je kraće slavlje, skandiranje "Dešan, Dešan...", a neki su se popeli na sto i plesali. Scenu slavlja na presu pogledajte OVDE!

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
conecorleoneRM
Sunday, 15.07.2018
22:52

Pogba je klasican debil decko,kakvo je ono bacakanje i kreveljenje kao da ima 9 godina.

avatar
Маркус19
Sunday, 15.07.2018
22:14

Стварно је срамота што су они мртваци Португалци освојили титулу шампиона Европе пре две године... брука

avatar
Phenomenal
Monday, 16.07.2018
07:45

Sta je tu sramota? Uvek treba da se pokloni favoritima? Francuzi su igrali neki atomski fudbal nad Hrvatima? Hrvati bre bili bolji sat vremena glat nego im se nije dalo, Francuzi su iskoristili svoje sanse i to je to...

avatar
Маркус19
Monday, 16.07.2018
15:38

Ако имаш мајсторе у тиму је и то довољно!

avatar
NS SHADOW
Sunday, 15.07.2018
22:13

Ne, verovatno su trebali da pevaju ''Slava Srbiji'' ili tako nesto, zar ne?