EL fantazi - Jovo na novo

Autor: Boban Filipović
sreda 18.11.2015.
20:07
Izvor: Sportske.net

Uskoro kreće šesto kolo, tj. "drugi krug" preliminarne faze Evrolige te vas blagovremeno podsećamo da iskoristite mogućnost da unovčite vlastito poznavanje košarke...

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Kao i u prošlom kolu, i u ovom imate priliku da osvojite velike svote novca za samo 100 dinara uloga.

100 hiljada dinara je garantovani nagradni fond, minimalna suma koju će zaraditi pobednik igre iznosiće minimum 22500 dinara, drugoplasirani 14250, a novčane nagrade predviđeni su za prvih 108 takmičara na rang listi.

Imate fore do četvrtka u 18:30 da prijavite ekipu, OVDE imate sve potrebne informacije na tu temu.

Šta nas čeka u 6. kolu preliminarne faze u Evroligi?

Crvena zvezda Telekom će, kao i prošle sedmice u Minhenu, i u četvrtak u Strazburu imati priliku da razuveri 'neverne tome', da dokaže da pripada eliti i da eventuelnom novom pobedom protiv direktnog konkurenta za plasman u top 16 fazu napravi još jedan veliki korak ka narednoj rundi takmičenja.

Strazbur je 'oduvan' u prvom kolu u Beogradu sa 23 razlike, ali nije realno očekivati da vidimo reprizu.

Prvi i osnovni razlog je taj što francuski predstavnik još uvek nije osetio gorčinu poraza na pred svojom publikom u Evroligi i što su u Strazburu 'ostavljali kosti' Real Madrid i Fenerbahče, dakle aktiuelni prvak Evrope i klub koji je prošle sezone igrao F4 u Madridu. Mada opet, i Bajern je bio neporažen u svom 'Audi domu' dok nije na red došlo Zvezdino gostovanje.

Treba uzeti u obzir i emotivni naboj u Francuskoj zbog nedavnih terorističkih napada u Parizu zbog kojih su odložene utakmice u francuskom šampionatu minulog vikenda. Pod tim aludiramo i na stanje šoka, ali i na to da četa Vensana Kolea utakmicu za Zvezdom dočekuje fizički odmornija.

Šansa šampiona Srbije i ABA lige leži u jakoj odbrani i sprečavanju tranzicione igre Strazbura. Istina je da ni Radonjićev tim igra prilično tanko pozicioni napad, ali je u tom segmetnu igre sigurno jači od Francuza zbog pick'n'roll igre koju novi rekorder Evrolige Stefan Jović može da 'vrti' sa Cirbesom i Štimcem.

Marko Simonović sigurno najbolje poznaje rivala jer je prošle sezone igrao u francuskom šampiontu za Po Ortez, a kao reprezentativac, kao najiskusniji i kao igrač tima koji se bori za novi ugovor (jer mu važeći uskoro ističe) bi još jednom dobrom partijom u elitnom takmičenju sigurno osigurao sebi ostanak na Malom Kalemegdanu.

CRVENA ZVEZDA - STRAZBUR

Kvinsi Miler bi trebalo da bude Zvezdina najveća snaga u smislu fizikalija, gde je Strazbur definitivno jači.

Ako bacite pogled na vrednost igrača na fantaziju, Maik Cirbes je jedini iz tabora crveno-belih koji vredi iznad proseka što je logično jer je i najisplativiji, tako da vam izvor bilo kod Radonjinog pulena kod 'namirišete' da bi mogao da zablista potencijalno može biti dobra investicija.

U Strazburu su svi košarkaši ispodprosečne vrednosti, najviše poena do sada je donosio crnogorski centar Vladimir Golubović, ostali nemaju u proseku dvocifren indeks, ali oni koji imaju kapacitet da do njega dođu su Buboa, Vims, Trevis, Kolins, Kempbel i eventualno Fofana i Lakomb.

Zvezdi je ovo gostovanje velika prilika i verovatno najmalnje tepka utakmica do kraja ove faze takmičenja. Po meni nema izrazitog favorita na ovoj utakmici, odlučiće detalji, pre svega ko bolje bude igrao odbranu i gradio pod svojim košem, ne verujem da crveno-beli mogu da ponove šutersko veče iz Minhena i da saspu toliki broj poena, ali isto tako ne verujem da Strazbur može šutem da dobije ovu utakmicu.

Iz ove grupe, grupe A, na programu su još mečevi između Real Madrida i Himkija koji nije u ponudi jer se igra večeras (u sredu), dok će veoma biti zanimljivo u Minhenu gde gostuje Fener.

Podsećamo da je Pešićev Bajern bio ravnopravan rival Obradovićevom Fenerbahčeu u Istanbulu i da je utakmicu prelomio tada veoma nadahuti Ali Muhamed simultankom u finišu treće i poslednjoj četvrtini.

bobi dikson

U grupi B najviše pažnje zaslužuje duel u Zagrebi izmeđi Cedevite i lidera Olimpijakosa.

'Vitamini' su vezali tri pobede u nizu, u prvom kolu su 'puli' u Pireju 15 razilke, mada su bili egal sa Olijem tri četvrtine. Olimpijaskos je ostao bez centra Partika Janga do kraja sezone, to bi načelno trebalo da olakša posao Miru Bilanu, prvoj perjanici Mršićeve ekipe na predstojećem meču. Osim toga, dve najveće zvezde grčkog šampiona, Vasilis Spanulis i Jorgos Prinzetis, biće pošteđeni napora na ovom meču zbog povreda niskog intenziteta te neće ni doputovati u glavni grad Hrvatske.

Laboral Kuća u Vitoriji dočekuje Armani, od koga je u prvom kolu izbubila nakon produžetaka. 'Menekeni' su od tada vezali četiri poraza a otežavajuća okolnost biće im neigranje povređenog Milana Mačvana.

Anadolu Efes je neočekivano zaređao tri poraza, od toga čak dva posle proružetka, sada će ekipa Dude Ivkovića imati priliku da opravi utisak na svom bunjištu protiv Limoža koji je takođena dve pobede i tri poraza. Podsećamo da je Efes u prvo kolu prilično lako slavio u Francuskoj uz sjajnu partiju Tomasa Ertela.

duda ivkovic

U grupi C je za očekiavati da se Barselona u 'Blaugrani' revanšira Pinar Karšijaki. Najzanimljivije bi trebalo da bude u Atini gde Panatnaikos čeka Lokomotivu Kuban, koja je spakovala 'Zelene' u Krasnodaru u prvom kolu. Žalgiris je aspolutni favorti pred svojom publikom protiv Zelene Gore, koju je pre nešto više od mesec dana dobio i na strani u utakmici na jednu loptu.

Stigosmo i do grupe D u kojoj će najneprijantije iznenađenje u celoj Evroligi, Makabi iz Tel Aviva, pokušati da upiše drugu trijumf protiv favorizovanog CSKA iz Moskve. 'Armejci' su masakrirali 'Ponos Izraela' u prvom kolu sa preko 30 razlike, imali su kiks u prošlom kolu prd svojom navijačima protiv Unikahe, i pokazali da je to bio samo loš dan uništavanjem Unikasa u VTB ligi. Ni najbolja partija Makabija u tekućoj sezoni ne bi bila dovoljno jaka garancija za pobedu nad Teodosićem, De Koloom i družinom.

Unikaha, jedina neporažena ekipa u Evroligi za sada, gostuje Bambergu. Nemački šampion je do sada izbubio samo u Malagi i Moskvi i to prilično tesno, Trinkijeri odlično vodi svoj tim, ne bi bilo iznanađenje da Brose uzme Unikahi prvi skalp.

Dinamo Sasari će kod kuće tražiti svoju prvu pobedu protiv Darušafake, u prvom duelu ovih ekipa u Istanbulu turski predstavnik sa 'wild card-om' je slavio nakon proužetka.

fantazi nova

Prostudirajte parove, otovorena je tema za razmišljanje kojih osam igrača izabrati. Sa konkretnim predlozima košarkaša koje bi valjalo ozbiljnije uzeti u obzir prilikom sastavljanja tima za 5. kolo Evrolige izaćićemo sutra.

Do tada podsećanje da pravo u igri imaju STARIJI od 18 godina i da Fantasy Nova organizuje igru u saradnji sa Soccer kladionicom.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toti 10
Wednesday, 18.11.2015
21:20

Jovic, Ljulj, Markovic, Bogdanovic, Kuzminskas, Miler, Burusis, Pavlovic.