EL Fantazi - Ko su Zvezdini "Obilići"?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 23.02.2017.
12:15
Izvor: Sportske.net

Posle poduže pauze u najjačem košarkaškom takmičenju na 'Starom kontinentu' vreme je za fantaziranje...

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Danas i sutra su na programu mečevi 23. kola Evrolige i novi izazovi na fantasynova.rs.

Šest turnira je u ponudi, pet dnevnih na kojima se plaća učešće i jedan belspatni, PRVENSTVO, koji obuhvata svih osam utakmica ove runde. Mi cemo se usredsrediti na ovaj potonji, svaki meč dobiće po jedan pasus.

Miloš Teodosić (7.4) ili Nando De Kolo (8.4) su vam 'must have' jer CSKA u Moskvi dočekuje Makabi koji je užasan u defanzivi. Očekujemo ne samo laganu pobedu 'Armejaca', već i da će ubaciti dosta koševa, možda ne bi bilo loše da pojurite i nekog igrača iz Itudisovog tima sa unutrašnjih pozicija, recimo Andreja Voronceviča (4.2) ili Džejmsa Augustina (4.0), obojica su vrlo povoljni.

Derbi kola se igra u Istabnulu, gde Fenerbahče dočekuje Olimpijakos. Žoc voli da dobije crveno-bele iz Pireje isto kao njihovu braću iz Beograda, taj lični momenat nije ni malo zanemarljiv. Najveći adut trenera turskog šampiona trebalo bi da bude Ekpe Judo (7.2), ali ima tu još dosta kandidata koji mogu da zablistaju.

Crvena zvezda mt:s mora da dobije Galatasaraj. Jednostavno mora. "Pionir" će da grmi, ali Atamanovi puleni su rasterećeniji, jer su preostali evroligaški mečevi za njih skoro pa revijalni. U prvom obračunu na Bosforu na startu sezone, Zvezda je dobila košem razlike, tada je blistao najboljii igrač crveno-belih ove sezone Marko Simonović (5.6), a dobre role imali su i Stefan Jović, Marko Gudurić, Ognjen Kuzmić, Milko Bjelica. Ipak, mi bismo probali sa 'zecom i z šešira' Dionom Tompsonom (3.8), koji je sezonu počeo kao igrač Galatasaraja, a videli smo da je u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Partizana "namestio" ruku.

Barselona hvata poslednji voz u Milanu, mada je možda i za njega kasno. 'Manekeni' ipak u boljem raspoloženju dočekuju ovaj duel, kao pobednici italijanskog kupa. No, setimo se kako je Tajris Rajs (5.6) odigrao fajnal-for u Milanu kao igrač Makabija pre par godina. Ko veruje u karmu, eto mu pleja, i to prilično jeftinog (5.6).

Bek Brosea Fabijen Kozer  (5.0) je u sjajnoj formi i verujemo da će biti jedna od glavnih udarnih igala nemačkog šampina protiv Žalgirisa. I jedni i drugi su za vikend osvojili nacionalni Kup.

Najvažniji meč za Zvezdu posle njenog igra se u Istanbulu u petak, gde Efes dočekuje Baskoniju. Oba tima imaju gomilu igrača koji mogu da bljesnu, najveća sigurica bi trebalo da bude univerzalac Derik Braun (6.8).

PAO je veliki favorit protiv Uniksa, pobeda Atinjanima otvara vrata četvrtfinala, krilni centar Kris Singlton (5.6) bi mogao da bude dobar izbor jer redovno nabija respetktabiulan indeks.

Kolo zatvara duel između Reala i Darušafake u Madridu. Navijačemo svim srcem za Špance zbog Zvezde i nadamo se da će supetalentovani "delija" Luka Dončić  (6.0) da nastavi da nas oduševljava.

I za kraj da sumiramo sve gore navedeno, po nagradu krećemo sa ovim timom:

fant 23


Za kraj podsećanje da novac za turnire u kojima se plaća kotizacija uplaćujete u Soccer kladionici i da učešće nije dozvoljeno maloletnim licima.

Ne propustite